Van'dan Irak'a Ticaret Köprüsü: Yeni Pazarlar ve Ortaklıklar Hedefleniyor!

Van, Irak ile yeni ekonomik kapılar açıyor.

Van Haberleri 9.12.2024 18:21:00 0
Van
Tarih: 09.12.2024 18:24 Güncelleme: 09.12.2024 18:37

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDAN STRATEJİK HAMLE: YENİ PAZAR ARAYIŞI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), 28 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Irak'ın kuzeyinde Erbil ve Duhok kentlerine iş geliştirme odaklı bir çalışma programı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen program boyunca her iki kentte de birer Van Tanıtım Çadırı kurularak şehrin potansiyelinin tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamlı ziyaretin değerlendirmesinin yapıldığı bir toplantı, Van TSO Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı ve üyeleri, komite başkanları ile TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı'nın da aralarında bulunduğu geniş kapsamlı bir katılım ile gerçekleştirildi. Aynı zamanda yerel ve ulusal bazda basın mensuplarının da katılımıyla, kentin hedeflerine odaklanıldı.

TAKVA: KENTİMİZİN HEDEFLERİNE ODAKLANMALIYIZ

Toplantıda açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Erbil ve Duhok ziyaretlerinin önemini ve bu ziyaretlerin amacını vurguladı. Takva, şehrin yakın coğrafyada erişiminin kolaylaştırılmasına, turizm piyasasının çeşitlenmesine ve yatırım olanaklarının artırılmasına yönelik çabaların, bölgesel kalkınmanın can damarları olduğunu belirtti. Takva ayrıca, basın mensuplarını bu süreçte daha etkin bir rol almaya davet etti.

300 kilometre mesafedeki Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısı'nın modernizasyonunun ve Irak pazarına erişimin önemini vurgulayan Takva, Hakkari Valiliği ile bu konuda yapıcı bir diyalog kurduklarını da sözlerine ekledi.

HAKKARİ İLE STRATEJİK ORTAKLIĞIN ÖNEMİ

Van'ın pazar erişim noktasındaki hedeflerini Hakkari ile ortak bir çaba içinde gerçekleştirmenin önemine değinen Takva, Hakkari'nin sürece destek vermesinin kritik olduğunu ve bu bölgedeki ulaşım altyapısının ve gümrük alanlarının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Hakkari Valisi'nin bu hususta Van'a destek sözü verdiğini aktardı.

İRAN PAZARI BAŞARISINI IRAK İLE TEKRARLAMAK

2014 yılında İran pazarı ile başlatılan ve büyük bir başarıya imza atan projenin bir benzerinin Irak'ın kuzeyinde de gerçekleştirilmesini hedeflediklerini belirten Takva, bu amaçla gerçekleşen ziyaretlerin ve etkileşimlerin önemini vurguladı. Erbil ve Duhok'ta mevcut ticaret ve sanayi odalarıyla yapılan görüşmelerin ve tanıtım etkinliklerinin, şehrin ekonomik ilişkilerini çeşitlendirmesine katkı sağlayacağını söyledi.

TAKVA: KENDİMİZİ TANITMALI VE FARKINDALIK YARATMALIYIZ

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, Van'ın coğrafi konumunun getirdiği zorluklara karşın, şehrin etki alanını göstermek ve farkındalık yaratmak için izlenen proaktif stratejinin başarılı olacağına inanıyor. Takva, yerel ekonominin gelişimi için de basının desteğinin kritik olduğunu vurgulayarak, basın mensuplarına bu konuda önemli rol düştüğünü ifade etti.

VAN TANITIM GÜNLERİ PLANLANIYOR

Başkan Takva, ayrıca 2025 yılında Irak'ın kuzeyinde Van Tanıtım Günleri'nin düzenlenmesine yönelik planlama yapıldığını ve bu etkinlik için Erbil Başkonsolosluğu ile anlaşıldığını duyurdu. Erbil Başkonsolosluğunun, Van TSO'nun ziyareti konusunda gösterdiği memnuniyet ve tanıtım günlerine verdiği desteği de aktardı.

AVCI: BU ZİYARET VAN İÇİN BİR MİLAT OLACAK

Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı, ziyaretin Van için bir milat olacağını belirterek, şehrin yakın gelecekte bölgesel kalkınmada elde edeceği kazanımların temellerinin bu ziyaretlerle atıldığını ifade etti. Van'ın gerek turizm gerekse ekonomik açıdan komşu ülkelerle daha sağlam ilişkiler kurması gerektiğinin altını çizen Avcı, basının bu sürece sahip çıkmasının önemini vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ