Van’daki ‘Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ bölge illerine hizmet veriyor

Van’daki ‘Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ bölge illerine hizmet veriyor

Van Haberleri 23.02.2023 14:39:00 0
Van’daki ‘Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ bölge illerine hizmet veriyor
Tarih: 23.02.2023 14:39 Güncelleme: 23.02.2023 17:23

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuk yoğun bakım ünitesiyle bölgeye hizmet veriyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, en son teknolojiyle uyumlu tıbbi cihazlarla donatılan tek kişilik odalarda yılda 700’e yakın çocuk hastaya sağlık hizmeti veriliyor. Hemodiyaliz, plazma değişimi ve EKMO hizmetlerinin verildiği ünite, il dışı sevklerin de önüne geçti.
Konuya ilişkin konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastaneyi bölgenin önemli sağlık üssü yapma gayesiyle yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Bölgede çocuk nüfusunun yoğun olduğunu ve bu yüzden çocuk yoğun bakım, yeni doğum gibi birimlerin öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Başhekim Sarıkaya, “Çocuk yoğun bakım ünitemiz bölgeye hizmet veriyor. Tüm bunlara rağmen yoğun bakım ünitemizi büyütmeye çalışıyoruz. 24 yataklı kapasitemizi yakın zamanda 30’a çıkaracağız. Yoğun bakım hastalarının tedavilerinin tamamlanmasından sonra çıkabilecekleri bir palyatif ünitesi de kuracağız. İl dışından hasta alıyoruz ve hiçbir hastamızı il dışına yollamıyoruz. Özellikle hemodiyaliz birimimizden son dönemlerde sevk vermedik. Bölge dışında çok uzak illerden de bu birim için hasta alıyoruz. Bunun yanında birde deprem bölgesinden gelen çocuklara da hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Çocuk hastaları artık il dışına göndermek zorunda kalmadıklarını dile getiren Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Edin Botan ise “Hastalar çok fazla işlemlerden geçiyor. Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde 70’e yakın hastaya hemodiyaliz, plazma değişimi ve EKMO dediğimiz tedavileri yaptık. Tüm odalarımız tek kişilikten oluşmakla birlikte aylık yoğun bir hasta sirkülasyonu oluyor. Daha önce bu hastalarımızı il dışına göndermek zorunda kalıyorduk ama şimdi ise dışarıdan hasta kabul ediyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ