Van Valisi Ozan Balcı'nın açıkladığı kapsamlı yatırım ve proje planı, kentte büyük heyecan uyandırdı. Bu kapsamda Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Vali Balcı'nın vizyonunu desteklediğini ve projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması için mevcut valinin en az 4 yıl daha Van'da kalmasının önemine vurgu yaptı.
Projelerin Takibi ve Tarih Netliği Şart
Sayğın, Vali Balcı'nın açıklamalarını genel olarak olumlu değerlendirirken, bazı projelerin ne zaman başlayıp biteceği konusunda net bir takvim verilmemesine eleştiri getirdi. Özellikle Van Çevre Yolu projesiyle ilgili tarihlerin kesinliği konusunda şüphelerini dile getirerek, "Tarihler net olarak açıklanmadığında belirsizlik oluşuyor. Bu, projenin 2026'da da bitmeyebileceği anlamına geliyor," dedi. Ayrıca tramvay projesiyle ilgili sadece etüt çalışmalarının devam ettiği bilgisinin de eksiklik arz ettiğini belirtti.
Havaalanı Kapanması Tartışması
Van Ferit Melen Havalimanı'nın 3 veya 6 ay boyunca tam kapanmaya gidebileceği değerlendirmeleriyle ilgili de konuşan Sayğın, mevcut havaalanının belli saatlerde kapanmasının onarım açısından gerekli olsa da, tam olarak kapatılmaması gerektiğini vurguladı.
Stadyumun Konumu ve Otopark Çözümleri
Yeni stadyumun şehrin dışında, çevre yoluna yakın bir alanda yapılması gerektiğini belirten Sayğın, mevcut yerin kenti boğabileceğini ve trafik sorununu daha da artırabileceğini savundu. Ayrıca, kentin otopark sorununa çözüm olması amacıyla, çok katlı otoparkların birkaç noktada inşa edilmesini önerdi. Kent meydanı, büyükşehir binası ve sebze hali gibi stratejik bölgelerde otoparkların hayata geçirilmesinin faydalı olacağını dile getirdi.
Hz. Ömer Camii ve Valilik Binası Projesi
Hz. Ömer Camii'nin yıktırılıp yeniden yapılması fikrini eleştiren Sayğın, bu tür bir projenin belediyenin asli görevleri arasında olmadığını ve öncelikli olmadığını belirtti. Valilik binasının taşınması yönünde ise olumlu görüş beyan ederek, yeni cami ve valilik binasının birlikte projelendirilmesini önerdi.
Vali Balcı'ya Destek Çağrısı
Son olarak Sayğın, projelerin hayata geçirilmesi için hükümetten beklentisini şöyle dile getirdi: “Ciddi niyetler varsa, valimizin en az 4 yıl daha Van'da kalmasını istiyoruz. Çünkü gerçekten de çok önemli projeler söz konusu.”
Kaynak: Van Postası Gazetesi