Van'da Küçük Erek Dağı’na zirve tırmanışı

Küçük Erek Dağı’na zirve tırmanışı

Van Haberleri 16.12.2024 09:50:00 0
Van
Tarih: 16.12.2024 09:50 Güncelleme: 16.12.2024 11:43

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.
Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Van’ın ve bölgenin güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Başkan Ömer Demez öncülüğündeki 18 kişilik ekip, 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı’na tırmandı.
Konuyla ilgili bilgi veren Demez, "Zirvemiz bitti. Şu an Dargeçit’teyiz. Gerçekten zor geçit. Hava bugün çok güzeldi. 18 kişilik bir ekiple güzel bir tırmanış gerçekleştirdik. Manzara muhteşemdi. Görüş mesafesi de güzeldi. Sühan Dağı ile çevre dağlar görünüyor, manzara muhteşem" dedi.
Eksi 8 derecede, Van’ın eteklerinde konuşlandığı Küçük Erek Dağ zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdiklerini ifade eden Demez, "Vadi Doğa Sporları Kulübü sporcuları ve aynı zamanda Nas-Sar arama ve kurtarma ekibi olan bu sporcular ile hem kondisyon sağlamak hem de alıştırma yapmak amacındaydık. 2 bin 800 rakımlı zirve tırmanışına saat 9.00’da başlayıp 16.15’te başarı ile tamamladık. Erek Dağı, art arda sıralanmış 2 dağdan oluşmaktadır. Küçük Erek Dağı ile Büyük Erek Dağı’nın adeta kucağına oturmuş ve onun bünyesinde Van’dan bakıldığı zaman kaybolmuş gibi görünür. Oysa küçük dağ ile büyük dağ arasında kocaman bir vadi bulunmaktadır. Küçük Erek Dağı 2 bin 800 metre, Büyük Erek Dağı ise 3 bin 204 metre yüksekliğindedir. Bu dağlara tırmanıldığında Van bütün detayları ile görülmektedir. Batıda Süphan Dağı ve Van Kalesi, Güneydoğu’da Artos Dağı ile İhtiyar Şahap Dağları, güneyde Nazo Dağı, Güneydoğu’da Başet Dağı, kuzeyde Erçek Gölü ile yaklaşık 100 kilometre uzaktaki büyük ve küçük Ağrı Dağları, kuzeybatıda Sıhhke Gölü çok net görülmektedir. Biz de bu hafta sonu arkadaşlarımızla Küçük Erek Dağı’na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdik. Katılım sağlayan arkadaşlara teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: ' Küçük zirve tırmanışı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ