Van'da "Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı" Düzenlendi: AK Parti Kadın Kollarından 2028'e Hazırlık

AK Parti Van İl Kadın Kolları, "Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı" düzenledi.

Van Haberleri 4.02.2026 13:38:00 0
Van
Tarih: 04.02.2026 13:55 Güncelleme: 04.02.2026 14:39

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

AK Parti Van İl Kadın Kolları, "Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı" düzenledi. İl Başkanı Arvas ve İl Kadın Kolları Başkanı Alpaslan, 2002'den bugüne kadın emeğini vurgulayarak, 2028 seçimlerine ve Türkiye Yüzyılı'na hazırlandıklarını açıkladı.

Van'da "Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı" ile 2028 Yol Haritası Çizildi

AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Van Uygulama Oteli'nde "Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, parti içi kadın hareketinin geçmişten geleceğe uzanan rolünü ve 2028 seçimlerine yönelik stratejilerini masaya yatırdı.

Çalıştaya Geniş Katılım

Etkinliğe AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Zahir Soğanda, Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyeleri Zerrin Arslan ve Münevver Ertuş, Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Alpaslan'ın yanı sıra, eski belediye başkanları Salih Akman ve Fevzi Özgökçe, Eski İl Başkanı Emre Güray, Eski İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Program, parti teşkilatının kadın çalışmalarına verdiği önemi gözler önüne serdi.

Çalıştayda Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Zahir Soğanda, Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyeleri Zerrin Arslan, önceki Dönem İl Başkanı Emre Güray birer selamlama konuşması yaptı.

 

Arvas: “Kadın Kollarımızın Fedakarlığı Takdire Şayandır”

AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, açılış konuşmasında kadın kollarının parti için taşıdığı hayati öneme dikkat çekti. Arvas, "Partimizin kuruluşundan bu yana kadın kollarımızın çalışması takdire şayandır. Onlar dava olarak kabul ettikleri teşkilat çalışmalarımızı yaparken, hayatlarından fedakarlık yaparak ilimize, ülkemize ve davamıza hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

Arvas, konuşmasında küresel bazı olaylara da değinerek, "Biz bir davanın mensuplarıyız, bizim bir inancımız, davamız, gayemiz ve hedeflerimiz var. İslam dini Peygamber Efendimize gelen ilk vahiy ile kainat ile buluştuğunda, diri diri öldürülen kız çocuklarını ölümden kurtardı, çocuklar ve kadınlar için insanlığa Allah’ın emaneti olarak sorumluluk yükledi ve cenneti annelerin ayakları altına sundu. Üç saliha kız evladı yetiştiren anne ve babaya cennet müjdesi vererek cahiliye karanlığındaki vahşi uygulamaları ortadan kaldırdı.

İslam’ın cahiliye karanlığı olarak ortadan kaldırdığı vahşiliklerin günümüzde dünyaya medeniyet pazarladıkları iddiasında bulunan sözde çağdaşlar tarafından küçük kız ve erkek çocuklar istismar edilerek ve etleri yenilip kanları içilerek yapılmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Dünyada pek çok siyasetçinin, devlet yöneticisinin, sanat, bilim ve iş dünyasındaki bir çok ünlünün isimlerinin yer aldığı bu vahşetin içinde çok şükür Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları yer almıyor.

Dünyayı işledikleri vahşet ve istismarlar üzerinden yaptıkları şantajlarla yönetmek isteyen katil İsrail ve işbirlikçilerinin kirli ve karanlık yüzleri bir kez daha ortaya çıktı. Bu da gösteriyor ki dünya medeniyetimize, Ülkemize ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor. Biz de ana kadame, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarımızla birlikte adeta hemen seçim varmış gibi yaptığımız çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. Amacımız 2028 yılında yapılacak seçimlerde ülkemizin yönetiminde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilerek devam etmesi, Türkiye’nin dünyadaki liderliği ve mazlumlara sahip çıkması ile vicdan ve merhametin sesi olmaya devam etmesi için zafere ulaşmayı hedefliyoruz.

Dünya, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor. 2028'deki seçimlerde ülkemizin yönetiminde Liderimizin yeniden seçilmesi için hep birlikte zafere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Alpaslan: “Türkiye Yüzyılı'nın Teminatı Kadınlardır”

AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Alpaslan ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "AK Parti Kadın Kolları, Türkiye Yüzyılı'nın en güçlü teminatıdır" mesajını hatırlatarak başladı. Alpaslan, çalıştayın, 2002'den bugüne uzanan bir emek hikayesini ve gelecek vizyonunu konuşmak için toplandıklarını belirtti.

Bir Yılda Dev Saha Çalışması

Başkan Alpaslan, göreve geldiği bir yıllık süreçte yaptıkları çalışmaları rakamlarla paylaştı:

* 550'ye yakın salon programı,

* 40.650 hane ziyareti,

* 716 şehit ve gazi ailesi, 6.214 üye, 3.308 esnaf ziyareti,

* Ramazan'da 16.000 aileye destek,

* 4.000 katılımcılı İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Alpaslan, bu çalışmalarla sahada gönüllere dokunduklarını ve devletin şefkat elini taşıdıklarını vurguladı.

 

Türkiye Yüzyılı ve Aile Yılı Vurgusu

Konuşmasında "Türkiye Yüzyılı" vizyonunun altını çizen Alpaslan, "Türkiye Yüzyılı; güçlü devlet, güçlü millet, güçlü aile demektir. Bu vizyonun sahadaki en güçlü taşıyıcısı Kadın Kolları'dır" dedi. İlan edilen "Aile Yılı"nın önemine de değinen Alpaslan, Emine Erdoğan'ın öncülüğündeki çalışmaların kendileri için yol gösterici olduğunu ifade etti.

Gazze ve Terörsüz Türkiye Mesajları

Alpaslan, çalıştayda gündeme dair mesajlar da verdi. Gazze'deki zulme değinerek, "AK Parti Kadın Kolları olarak mazlumun yanında, zalimin karşısında durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. "Terörsüz Türkiye" idealinin de altını çizerek, kadın kollarının bu hedefe ulaşmada birleştirici bir rol üstlendiğini kaydetti.

Geleceğe Güçlü Adımla

Çalıştay, AK Parti Van Kadın Kolları'nın 2002'deki köklerinden aldığı güçle, 2028 seçimleri ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda geleceğe emin adımlarla yürüdüğünün mesajını verdi. Etkinlik, yapılan dualar ve teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ