Van’da bir parkta açılan hijyensiz Gıda Fuarına tepki

Van İpekyolu Kent Park’ta düzenlenen hijyenden uzak ve görüntü kirliliğine neden olan fuar tartışmalara yol açtı.

Van Haberleri 28.11.2023 13:37:00 0
Van’da bir parkta açılan hijyensiz Gıda Fuarına tepki
Tarih: 28.11.2023 13:42 Güncelleme: 28.11.2023 13:44

Van İpekyolu Kent Park’ta düzenlenen hijyenden uzak ve görüntü kirliliğine neden olan fuar tartışmalara yol açtı. İş insanları, fuar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van’ın imajına zarar veren bu tür uygulamaların engellenmesini istedi.

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Öğretmen Okulu (Kent Park)’ta kurulan çadır stantlarda düzenlenen fuar tepki çekiyor. Soğuk ve fırtınalı günler geçiren Van’da hijyenden uzak ve ilkel imkanlarla yapılan etkinliğe iş insanları ve fuarcılardan tepki.

24 Kasım Kasım’da başlayan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen yöresel ürünlerin sergilendiği Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali 10 Aralık’a kadar sürecek. Festivalde ürünlerin açık havada paketsiz ve korumasız sergilenmesi gözlerden kaçmadı.

Açık alanda düzenlenen ve görüntü kirliliğine yol açan organizasyona ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan fuar organizatörü Kadir Yaşar,  “Kentin imajına bu kadar zarar verilmesini doğru bulmuyorum. Şehrin göbeğinde böyle bir görüntü kirliliği kabul edilemez. Fuar yapılacaksa bunun yeri fuar ve kongre merkezidir kaldırımları ve parkları işgal ederek fuar yapılmamalı” diyerek tepki vermiş ve Van TSO Başkanı Necdet Takva’dan da bu açıklamaya destek gelmişti.

HİJYEN VE İMAJDAN YOKSUN

3 gündür devam eden festival, soğuk ve yağışlı havadan dolayı sessiz geçerken TOBB Fuar Meclis Üyesi Süleyman Güler, bu tür fuarların Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Güler, “Bu tür fuarlar çirkin görüntüye yol açıyor. Daha önce şehrin çeşitli yerlerinde benzer fuarlar yapıldı. Bu kötü görüntü ve hijyensiz ortamdan şehri kurtarmak için fuar merkezine aldık. Fuar merkezinde düzenlenen fuarlara katılan bütün firmalardan belli standartlardan geçmiş olmalarını istiyoruz. Her fuar öncesinde de Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ve diğer ilgili kurumları arayarak firmaları denetlemesini istiyoruz. Fuar süresince bu firmalar günlük denetleniyor. Van’da fuarcılık iyi bir noktaya geldi. Yıllarca bunun mücadelesini verdik. Ancak şimdi bazıları gelip bunun ranta çeviriyor. Bu çok vahim bir olaydır. Bu insanlar düne kadar Van’a turist olarak bile gelmiyorken şimdi Van’ın bu pozitif katma değerini vergi ödemeden, herhangi bir istihdam sağlamadan, şehre bir katkı sunmadan kazanç sağlıyorlar. Hem şehrin imajı açısından hem hijyen açısından hem de yılların emeğiyle oluşan katma değerin heba edilmesi açısından doğru değil” dedi.

 

 

“HER MÜLKİ AMİR DEĞİŞTİĞİNDE AYNI SORUNLAR KARŞILAŞIYORUZ”

İpekyolu Kaymakamının ilçeye yeni atandığı için fuar alanından haberdar olmadığını belirten Güler, “Van’da her mülki amir değiştiğinde belli gruplar gelerek insanların duygularını, hassasiyetlerini de kullanarak yardım yapacağız deyip izin alıyorlar. Toplumun değerleri böylece istismar ediliyor. Bunlara kesinlikle izin verilmemesi lazım. Vergisiz bir şekilde para kazanmak için esnaflar mağdur edilerek böyle organizasyonların yapılması doğru değil. Bu fuarın düzenleneceğini duyunca İpekyolu Belediyesi’ne, “Eğer bu hayır işiyse bizim de bunda bir katkımız olsun. Fuar ve Kongre merkezini ücretsiz bir şekilde tahsis edelim, taşıma konusunda da diğer kurumlardan destek alalım ama bu şehre bu çirkin görüntüyü reva görmeyelim” şeklinde bir dilekçe yazdık. Kaymakam bey, daha önce izin vermiştik ama bundan sonra izin verilmeyeceğini bize iletti. Her mülki amir değişikliğinde bu sorunları yaşıyoruz. Biz bu konuda gerekli yazışmaları yaptık ama yarın başka bir ilçe amiri değiştiğinde aynı sorunu karşılaşmak istemiyoruz. Herkesin buna ses çıkarması lazım” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Anahtar Kelimeler: parkta açılan hijyensiz Fuarına tepki
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ