Van’da açılan kermes yetim ve muhtaç ailelere 'umut' olacak

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği tarafından yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermes kapılarını açtı.

Van Haberleri 16.10.2023 16:19:00 0
Van’da açılan kermes yetim ve muhtaç ailelere
Tarih: 16.10.2023 16:21 Güncelleme: 16.10.2023 23:35

Her yıl binlerce aileye yardım ulaştıran Van Umut Kervanı Derneği, yetim ve muhtaç aileler yararına kermes düzenliyor. Tüm geliri yardım çalışmalarında kullanılacak kermese vatandaşların ilgisi yoğun.

Beşyol Meydanı’nda 10 gün boyunca açık olacak kermeste hayırseverlerden alınan el işi oya ve patiklerin yanı sıra kıyafet, ayakkabı, züccaciye ürünleri ve onlarca çeşit yemek uygun fiyatlara satışa sunularak nakdi gelir elde ediliyor. Elde edilen bu gelirin tamamı yardıma muhtaç aileler için kullanılacak.

Kermese ilişkin bilgi veren Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Yetim ve mağdur aileler yararına düzenlemiş olduğumuz kermesimiz devam ediyor. Dün başlayan kermesimiz 24 Ekim’e kadar sürecek. 10 gün boyunca Beşyol Meyda’nında ürünlerimizi satacağız. Özellikle hanım kardeşlerimiz yaptıkları el emeği göz nuru el işi ürünlerini bize hediye ediyorlar. Bunun yanında hayırseverlerimizden almış olduğumuz kıyafet, ayakkabı, kırtasiye, züccaciye ve onlarca çeşit yemekleri burada nakde çevirerek mağdur ve muhtaç ailelerimize dağıtacağız. Hamdolsun halkımızın kermese olan ilgisi yoğun. Geçen yıl da kermes düzenlemiş ve birçok aileye yardımcı olmuştuk. Allah nasip ederse bu kermes sonrasında da derneğimize kayıtlı olan ailelerin büyük bir kısmına yardım edeceğiz” dedi.

“BİNLERCE AİLEYE ULAŞILACAK”

Her yıl binlerce aileye ulaştıklarını belirten Başkan Vatan, “Şu anda derneğimize kayıtlı 7 bin mağdur aile var. Bunların bir kısmı öncelikli olarak yardıma muhtaç olan ailelerdir. Yıl içerisinde bu öncelikli ailelerimize periyodik olarak yardımda bulunuyoruz. Her ay düzenli yardım götürdüğümüz aile sayısı 350’dir. Ayda bir, üç ayda bir, 6 ayda bir ve yılda bir olmak üzere kayıtlı tüm ailelerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Bu kermes aracılığıyla da biz yüzlerce ailemize yardım götüreceğiz. Halkımız ne kadar çok kermesimize teveccüh gösterirse bizler de o kadar çok aileye yardım ulaştırmış olacağız. Bu konuda tüm hayırsever kardeşlerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ