Van’da kadın kooperatiflerinin lansmanı yapıldı

Van’da kadın kooperatiflerinin lansmanı yapıldı

Van Haberleri 18.07.2023 14:38:00 0
Van’da kadın kooperatiflerinin lansmanı yapıldı
Tarih: 18.07.2023 14:38 Güncelleme: 18.07.2023 20:47

Van’da 13 ilçede kurulan kadın kooperatiflerinin tanıtımı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla Edremit Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Van’da hayvancılık, ormancılık, nebati ve el sanatları gibi konularda kadınların kendilerini geliştirmesi ve yetiştirdikleri ürünleri pazarlamaları için 13 ilçede kurulan kadın kooperatifleri, kadının istihdama katılmasına ön ayak oluyor. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü tarafından desteklenen kadın kooperatiflerinin tanıtım lansmanı, Edremit ilçesinde yapıldı. Kent meydanında düzenlenen törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören; çocukların dans gösterisi, defile ve halk oyunları gösterisinin ardından okuma yazma kursundan başarı ile mezun olan kadınlara Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı tarafından belgeleri verildi.
Lansmanda konuşan Vali Ozan Balcı, "Kentimizde kadın kooperatifleri kurduk. Bizler kadınları çok önemsiyoruz ve kadının iş hayatında, sosyal hayatta ilerlemelerini, gelişmelerini canı gönülden destekliyoruz. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak da maddi ve manevi yardımlarımızı sunuyoruz. Bugün hangi güzel şeyin içine baksak bir kadın, bir çocuk var. Çocuk demek kadın demek. Bu yüzden hayatın her alanında kadınların faaliyetlerini teşvik edip desteklemeliyiz. Kadınların yaptıkları tüm güzel işlerde yanlarında olduğumu bir kez daha belirtiyorum. Bugün de bu sergide çok güzel eserlerle karşılaştım. Burada çok güzel işler yapmış tüm kadınların emeğine sağlık” dedi.
Vali Ozan Balcı ve beraberindekiler daha sonra açılan stantları dolaşarak ürünler hakkında bilgi aldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ