Van’da kaçak avcılara ceza yağdı: 2 milyon TL idari para cezası uygulandı

Van’da kaçak avcılara ceza yağdı: 2 milyon TL idari para cezası uygulandı

Van Haberleri 7.06.2024 09:32:00 0
Van’da kaçak avcılara ceza yağdı: 2 milyon TL idari para cezası uygulandı
Tarih: 07.06.2024 09:32 Güncelleme: 07.06.2024 10:05

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde yaşayabilen endemik tür olan inci kefali için uygulanan av yasağı sürecinde şu ana kadar kaçak avlanmış 53,5 ton balık ele geçirilirken, 2 milyon TL de idari para cezası uygulandı.
Bölgenin önemli değerlerinden olan ve akarsuyun tersine yüzerek zaman zaman uçarcasına derelere akın eden inci kefalinin av yasağı devam ediyor. Van Gölü Havzası’nda yaklaşık 15 bin kişinin ekmek kapısı olan inci kefalleri için koruma çalışmaları sürüyor. İnci kefalinin korunmasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sahil güvenlik, jandarma, polis, zabıta ve güvenlik korucuları etkin rol oynadı.
Bu çerçevede kaçak avcılarla mücadelede şu ana kadar 14,5 tonu canlı olmak üzere 53,5 ton inci kefali balığı ele geçirildi. Yakalanan canlı balıklar tekrar suyla buluşturulurken, ölü balıklar ise imha edildi. Diğer taraftan 150 kaçak avcıya ise 2 milyon lira civarında idari para cezası uygulandı.

“Denetimlerimiz aralıksız sürüyor”
İHA muhabirine konuşan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyundan üremek için akarsulara göç eden inci kefallerinin bu dönemde avcıların hedefi haline geldiğini belirtti. Balıkların üreme sürecini sorunsuz geçirmeleri için 7 gün 24 saat esaslı denetimler yaptıklarını ifade eden Şube Müdürü Demir, “15 Nisan tarihi itibariyle yapılan denetimlerde 14,5 tonu canlı olmak üzere 53,5 ton inci kefali balığı ele geçirildi. Canlı balıklar tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı. Kaçak avlanan 150 şahsa 2 milyon TL idari para cezası uygulandı. Diğer taraftan 4 bin 800 metre uzunluğunda ağ, 164 adet de diğer av malzemeleri ele geçirildi” dedi.
İnci kefalini koruma çalışmaları kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kolluk kuvvetleri denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini dile getiren Demir, av yasağı süresince inci kefalini avlanılmaması ve avlanmasına da müsaade edilmemesi konusundaki uyarılarını yeniledi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ