Van’da eski hükümlü İş-Kur’dan aldığı destekle hayata tutundu

Van’da eski hükümlü İş-Kur’dan aldığı destekle hayata tutundu

Van Haberleri 31.12.2024 15:54:00 0
Van’da eski hükümlü İş-Kur’dan aldığı destekle hayata tutundu
Tarih: 31.12.2024 15:54 Güncelleme: 31.12.2024 16:52

Van’da eski hükümlü Salih Çiftçi, İş-Kur’un verdiği destekle işini kurarak ailesinin geçimini sağlamaya başladı.
Van’ın İpekyolu ilçesinde ikamet eden Salih Çiftçi isimli eski hükümlü, İş-Kur’un engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteğinden faydalandı. Aldığı destekle bir çay ocağı işletmesi kuran Çiftçi, kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlıyor. Devletin gerek engellilere gerekse kendilerine yönelik yaptığı bu desteklerin anlamlı olduğunu ifade eden Çiftçi, “İnsan hata yapabilir ama devletin sağladığı bu projeler, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması noktasında iyidir. Ben cezaevinden çıktığımda çocuklarıma bir oyuncak alacak param yoktu. Bu projeye başvurdum ve İş-Kur İl Müdürlüğünün verdiği destekle iş yerimi kurdum. Allah’a şükürler olsun ailemi rahatlıkla geçindirebiliyorum” dedi.
Devletin hayata geçirdiği bu projelerin önemli olduğunu belirten Çiftçi, “Bunlar güzel projeler. İşsiz bireylerin bu projeden faydalanması güzel. Ben nasıl bu proje sayesinde kurduğum işle ailemin geçimini sağlıyorsam, her keste bunu yapabilir. Güzel bir şey ve devamını da diliyoruz. İnsan hata yapabilir. Ama devletin verdiği destekle kendi geçimimi artık sağlıyorum. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Eski hükümlü Salih Çiftçi’yi kurduğu işletmesinde ziyaret eden İş-Kur Van İl Müdürü Selma Biçek ise proje hakkında yaptığı konuşmada, “Bizim engelli ve eski hükümlülere yönelik vermiş olduğumuz projeler kapsamında ara sıra vatandaşlarımızın yaptıkları çalışmaları izliyoruz. Salih kardeşimiz de 2011 yılında İş-Kur’un vermiş olduğu proje desteğinden faydalanmış. Cezaevinden çıktığımda çocuğuma bir oyuncak alacak param bile yoktu sözü beni gerçekten çok etkiledi. Bu işi kurduktan sonra ailesine baktığın, ailesinin ekonomisine destek olduğunu ve çocuklarının geçimini sağlayarak mutlu olduğunu belirtti. Bunları duymak bizi de mutlu etti. Devlet olarak her zaman vatandaşların yanındayız. Ben kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ