Van’da av yasağı sürecinde 110 ton inci kefali ele geçirildi

Van’da av yasağı sürecinde 110 ton inci kefali ele geçirildi

Van Haberleri 5.07.2022 15:21:00 0
Van’da av yasağı sürecinde 110 ton inci kefali ele geçirildi
Tarih: 05.07.2022 15:21 Güncelleme: 05.07.2022 15:21

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde yaşayabilen endemik tür olan inci kefali balığı için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı sürecinde şu ana kadar kaçak avlanmış 110 ton inci kefali ele geçirildi.
Bölgenin önemli değerlerinden olan ve akarsuyun tersine yüzerek zaman zaman uçarcasına derelere akın eden inci kefalinin av yasağında sona gelindi. Van Gölü Havzası’nda yaklaşık 15 bin kişinin ekmek kapısı olan inci kefalleri için koruma çalışmaları sürüyor. İnci kefalinin korunmasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sahil güvenlik, jandarma, polis, zabıta ve güvenlik korucuları etkin rol oynadı.
Bu çerçevede kaçak avcılarla mücadelede yaklaşık 80 gün içerisinde 35 tonu canlı olmak üzere toplam 110 ton inci kefali ele geçirildi. Yakalanan canlı balıklar tekrar suyla buluşturulurken, ölü balıklar ise imha edildi. Diğer taraftan 230 kaçak avcıya ise 750 bin lira civarında idari para cezası uygulandı.

“900’e yakın denetim yapıldı”
İHA muhabirine konuşan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Süreç içerisinde ekiplerin başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden İl Müdürü Görentaş, “Bugüne kadar müdürlüğümüz yaklaşık 900’e yakın denetim yaptı. Bu denetim çerçevesinde 230 kişiye 750 bin liralık idari para cezası uygulanmıştır. Denetimlerde 110 ton balık yakalandı. Bunun 35 tonu canlı ve diğer 75 tonu canlı olmayan balıklardan oluştu. Yine 250 civarında av malzemesine el konuldu” diye konuştu.

“Başarılı mücadele yürütüldü”
Ekiplerin 7 gün 24 saat esaslı gece gündüz çalıştığını dile getiren Görentaş, “Av yasağı süresince ekiplerimiz başarılı bir mücadele yürüttü. Vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı üst seviyeye çıktı. Herkes üzerine düşen görevi yaptı ve gelen ihbarları değerlendirdik. Güzel bir çalışma örneği oldu. Umarım bu çalışma gittikçe artar. Böylece Van balığını gelecek nesillere bırakmış oluruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: yasağı sürecinde kefali geçirildi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ