YYÜ'de 'Van Turizminin Dünü ve Bugünü' konulu panel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından “Van’ın Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Etkinlik” programı kapsamında bu yıl 42.’si düzenlenen ’’Turizm Haftası’’ dolayısıyla ’’

Van Haberleri 20.04.2018 11:29:40 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2018 11:29

YYÜ Prof. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonunda düzenlenen panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, TÜRSAB DAB Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ve YYÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Alleddinoğlu katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, turizmin öneminden ve Van ilinin turizm potansiyelinden bahsederek, “Ölmeden önce mutlaka Van görülmeli” dedi.


Battal, Van turizminin dününün ve bugünün çok etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Şunu sürekli ifade ediyoruz; Van çok farklı ve güzide bir kent. Türkiye’de şehirler değerlendirildiğinde, gruplandırma olursa Van 1. grup veya A grubunda en önemli düzeyde yer alacak bir kent. Ancak bu algıyı biz ne kadar gerçekleştirip dünyaya tanıtabiliyoruz, ülkemize tanıtabiliyoruz. Bunu tartışmamız gerekiyor. Van’ın sahip olduğu bu potansiyelin, bu vizyonun, bu güçlü kökleri çok eskilere dayalı tarihi dokusu ve dünyaya mal olmuş yapısı ile dünyaya tanıtabiliyor muyuz? Bunu başarmak lazım. Bu tür paneller, bunu tartışarak çözümler bulmamıza yardımcı oluyor. Panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Panelde İl Kültür ve Turizm Eski Müdürü İzzet Kütükoğlu, Van turizminin geçmişinden bahsederek eski Van şehrinin ayağa kalkması gerekliliğini vurguladı.


Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Zeki Taştan ise, yurt dışında yeterli tanıtımın yapılmadığı konusuna dikkat çekti.


TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe de, İranlı turistlerin yaşadığı sıkıntılardan ve kokartsız çalışan rehber sorunlarından bahsettiği konuşmasının ardından Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, gelişen dünya turizmi ve Türkiye’nin bu trendin ne kadar gerisinde kaldığı konusuna değindi.


Panel, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ