YYÜ'de 'Nursing Now' sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık Yüksekokulunun organize ettiği “Bir Bilim ve Bir Sanat Olarak Hemşirelik” temalı fotoğraf sergisi törenle açıldı.

Van Haberleri 8.05.2018 10:24:48 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2018 10:24

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde "Bir Bilim ve Bir Sanat Olarak Hemşirelik” temalı fotoğraf sergisi, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından açıldı. “Nursing Now” küresel kampanyasına uygun olarak hemşireliğin statüsünü arttırmayı hedefleyerek hemşirelerin hastane içi, hastane dışı gibi farklı çalışma alanlarının fotoğraflarının sergilendiği ve 4 gün boyunca açık olacak serginin Türkiye’de “Nursing Now-Hemşirelik Şimdi” kampanyası ile ilgili yapılan ilk etkinlik olduğu belirtildi. 


Sergi açılışında konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, hemşireliğin sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hastanelerde hastalarla ilk muhatap olan kişiler hemşirelerdir. Bugün burada ‘Nursing Now-Hemşirelik Şimdi’ kampanyası kapsamında ilki düzenlenecek olan sergi bizleri çok mutlu etti. Bu sergi hem farkındalık oluşturacak hem de ileriye dönük planlanan uygulamada bir başlangıç olacaktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Van Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Güner ise, sağlık alanında dünyada en etkin ve en büyük kuruluş olan Dünya Sağlık Örgütünün sağlık çalışanlarının neredeyse yarısını oluşturan hemşireler için Ulusal Hemşirelik Konseyi (ICN) ile “Nursing Now” adlı bir kampanya başlattığını söyledi. “Nursing Now” kampanyası ile tüm dünyadaki hemşirelerin statüsünü, mesleki bilgi ve becerisini yükseltmenin hedeflendiğini söyleyen Güner, "Ayrıca ‘Nursing Now’ kampanyası ile hemşireleri, 21. yüzyılın sağlık sorunları ile mücadelenin merkezine taşımayı amaçlıyor" dedi. 


Van Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Güner başkanlığında yürütülen proje kapsamında Prof. Dr. Yaşar Göz, Doç. Dr. Savaş Güner, Dr. Öğretim Üyesi Selver Karaaslan, Öğretim Görevlisi Reyhan Orhun'un katkıları ile hastanede çalışan hemşirelerin çekilen fotoğraflarından 55 tanesi sergileniyor. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ