​Van YYÜ İstanbul'daki Van Tanıtım Günlerinde yerini aldı

Van YYÜ, Van Dernekler Federasyonu koordinesinde Van’ın ülkemizde ve dünyada tanınır olması için düzenlenen 2. Van Günlerinde yerini aldı. Van’ın tarihinin ve kültürünün İstanbul’a taşındığı etkinliğe Van’dan birçok kurum katıldı

Van Haberleri 25.11.2023 19:25:00 0
​Van YYÜ İstanbul
Tarih: 25.11.2023 19:29 Güncelleme: 25.11.2023 22:44

Van YYÜ, akademik bilgi birikiminin çıktılarını tanıtmak amacıyla birçok birimden akademik ve idari personel İstanbul’daki fuar alanında stant açtı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk katılımıyla Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde yetişen 300 bitki türü ve yaklaşık 15 tıbbi bitkiden hasat edilen birçok bitkiyi ziyaretçilerin ilgisine sunuyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada; "Turizm Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülsen Baş Terzioğlu’nun katılımıyla Van Çöreği, Van Pastası, Gül Şerbeti gibi Van’ın turizm değerini tanıtan ürünler ile ziyaretçileri karşılamaktadır.  

Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarımız halk oyunları ekibiyle katkı sağlarken; Eğitim Fakültemiz ise “Türkülerle Van Konseri” ile yer alacaktır. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü bünyesinde çalışan Fotoğraf Sanatçısı Murat Cacim ise etkinliğe “Yaşamdan İzler” adlı kişisel fotoğraf sergisi ile katkı sağlamaktadır.

Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz atölyeden elde edilen ürünlerini sergilemektedir. Bunun yanı sıra Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Üniversitemizin genel tanıtımını üstlenirken Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi kariyer olanakları, Van Teknokent ise çağdaş gelişmelerin uygulanması hakkında bilgilendirmelerde bulunmaktadırlar. Van Kedisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ise transferini sağladığı Van Kedisi ile fuarın ilgi odağı olmaya devam etmektedir." denildi.

 



Van Günlerine katılan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Şevli duygu ve düşüncelerini; “Güzel Vanımız, Van Gölü kıyısındaki toprakları, verimli iklim koşulları ile oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Bu yüzden tarihin eski çağlarından beri birçok medeniyetin hâkim olduğu bir yer olmuştur. Bizler, Van’ın sosyo-kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı ve bu değerlere sahip çıkmayı şehrimiz için değerli bir hizmet olarak görüyoruz. Şehir ve bölgeyle bütünleşme, birlikte hareket etme ve bu hareket birliğinden doğan güçle Van’ımızın ülkemizde tanınır olmasına katkı sağlamak birincil hedeflerimiz arasında gelmektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz, birçok birimi ve personeliyle katıldığı 2. Van Günleri’nde hem bilimsel çıktıları tanıtma hem de sosyal-kültürel etkinlikleri gerçekleştirme fırsatı bulmaktadır. Bu yönüyle tüm Vanlıları buluşturan etkinliğin güzel geçmesini diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Van’ı, Üniversitemizi merak eden ilgi duyan herkesi fuar alanına davet ediyorum” sözleriyle ifade etti. 

Van Günleri açılış programına; Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsen Baş, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük başta olmak üzere birçok akademik-idari personel ve öğrenci katıldı.

Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşen Van Günleri 26 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ