Yusuf Adli'den Suriye'deki katliama kınama

Van Haberleri 5.04.2017 14:50:03 0
Yusuf Adli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.04.2017 14:50
Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun kasabasının kimyasal gazla bombalanmasını şiddetle kınayarak, “Bu vahşeti seyreden batıyı kınıyoruz” dedi.
Sendikanın Van Şube Başkanlığını ziyaret eden Yusuf Adli; Batı, İran ve Rusya’nın şımarttığı Suriye rejiminin sınırımızdaki İdlib’in güneyinde yer alan Han Şeyhun kasabasında gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı tarihin affetmeyeceğini söyledi. Adli, “Suriye rejimi kendi vatandaşlarına acımasızca şiddet uyguluyor. İnsanları katlediyor. Yerinden yurdundan ediyor. Zalimlikte sınır tanımayan Esed rejimi, şimdi de kimyasal gaz kullanarak insanları katletmeye başladı. Kimyasal gaz kullanılması insanlık suçudur. Bunu dikkate almayan Esed, vatandaşlarını katlederken çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden bomba yağdırıyor. Esed, katliamlarını yaparken maalesef dünya seyrediyor. Hangi dine, hangi etnik kökene mensup olursa olsun insanların vahşice öldürülmesi kabul edilemez” dedi.
“Bu vahşet kanımızı dondurdu. Kimyasal gazdan etkilenerek nefessiz kalan 500 çocuk öldü” diyen Yusuf Adli, şöyle dedi:
“Bu günahsız çocuklara yapılan zulmü Allah’ta kabul etmez, insanlıkta kabul etmez. Bu, vicdansızlıktır. Bu zulüm, yapanların başına bela olacaktır. Onların iktidarları yerle yeksan olacaktır. Emperyalistler bu katliamları sadece seyrediyor. Çünkü Suriye’de öldürülen insanlar Müslüman. Eğer Hıristiyan bir ülkede bu katliam yapılmış olsaydı, şimdi dünya ayağa kalkardı. Dünyanın bu katliam karşısında büründüğü sessizliği kınıyoruz. Bu sessizlik Esed gibi bir zalime cesaret veriyor.”
Ülkemizde de Esed yanlılarının bu katliama sevindiğini gördüklerini ifade eden Adli, “Katliamla dalga geçen ve bu zalimliğin arkasında duranları da şiddetle kınıyoruz. İç siyasete düşmanlıkları nedeniyle Esed rejiminin katliamlarına sevinen, bu vahşeti üstü kapalı savunan, dalga geçen, yazmayan kalemşörlerin vicdanlarını pazarlamaları utanç verici! En büyük arzumuz, bu katliamı yaparak insanlık suçu işleyenlerin bir gün yargı önüne çıkarılmalarıdır. Bu katillerin cezalarını çekecekleri günü sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ