Yoğun bakımdaki 3 hasta alkışlarla servise alındı

VAN’DA KORONA VİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKIP DURUMU AĞIRLAŞAN 3 HASTA, 3 HAFTA KALDIKLARI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDEN ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE SERVİSE ALINDI.

Van Haberleri 7.05.2020 10:09:24 0
Yoğun bakımdaki 3 hasta alkışlarla servise alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2020 10:09

Van’da korona virüs testi pozitif çıkıp durumu ağırlaşan 3 hasta, 3 hafta kaldıkları yoğun bakım ünitesinden alkışlar eşliğinde servise alındı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde korona virüs hastalığının tüm belirtilerini gösteren hastalar, durumları ağırlaşınca yoğun bakım ünitesine alındı. Yaklaşık 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi görerek oksijen desteği alan hastalar, akciğerdeki iltihabın gerilemesi sonucu normal servise alındı. Tekerlekli sandalye yardımıyla servise alınan hastalar, kendileriyle yaklaşık 3 hafta boyunca ilgilenen doktor ve sağlık çalışanları tarafından alkışlandı. Servislerde takip edilen ve sağlık durumları iyi olan hastaların yakın zamanda taburcu edileceği belirtildi.

“Kovid-19 bazı hastalarda ağır seyrediyor”

İHA muhabirine konuşan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, korona virüsle mücadeleye devam ettiklerini belirtti. Başarılı bir yoğun bakım tedavisinin ardından bu hafta 3 hastayı servise almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başhekim Çelik, “Kovid-19 ile mücadelemizde özellikle yoğun bakımda yatan hastalarımızın tedavileri başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu hafta içinde 3 yoğun bakım hastamızı servise almanın mutluluğunu yaşadık. Kovid-19 bazı kişilerde hiçbir şikayet olmadan ayakta atlatılıyor, bazılarında hastaneye yatırılıyor ama serviste takip ediliyor ve genel durumları ise iyi oluyor. Ancak bir kısım hastada ise çok agresif ve ağır seyrediyor. Bu hastalar da yoğum bakımda takip ediliyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de hastalar bu şekilde bir organizasyon şeklinde yönetiliyor” dedi.

“Hastalarımızın çoğu serviste takip ediliyor”

Van’da korona virüs hastalarının çoğunluğunu serviste takip ettiklerini dile getiren Çelik, “Yoğun bakımda takip edilen hastaların yaş ortalaması 60 üzeri ve ek hastalıkları olan hastalarımızdan oluşuyor. Hastalarımız 2-3 hafta yoğun bakımda kaldı. Bunlar yoğun tedavi ve oksijen tedavi desteği aldılar. Tedavinin etkinliğiyle akciğerdeki iltihap geriledi. Hastaların durumu iyi ve servise alındılar” diye konuştu.

“Kadın bir hasta 22 gün solunum cihazına bağlı kaldı”

Ayrıca 60 yaşında bir kadının da 22 gün boyunca solumun makinesine bağlı kaldığını ve durumunun iyiye seyretmesinden dolayı cihazdan ayırdıklarına dikkat çeken Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“60 yaşında kadın bir hastamız ise solunum makinesine bağlıydı. 22 gün solunum makinesine bağlı kaldı. Solunum cihazından ayırdık ama yoğun bakımdan henüz çıkaramadık. Kovid-19 bir kısım hastalarda ağır seyretse de etkin bir tedaviyle geri dönüşüm oluyor. Böylece hastalar düzelebiliyor.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ