Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden güneş enerjisi üretimi hazırlığı

Van’ın Edremit ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kuracağı güneş enerji panelleriyle kendi elektriğini üretmeye hazırlanıyor.

Van Haberleri 15.05.2018 11:25:05 0
Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden güneş enerjisi üretimi hazırlığı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2018 11:25

2012 yılında eğitim öğretime başlayan Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından bu yıl onaylanan ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı ve bağlı Güneş Enerji Sistemleri Dalının’ açılmasıyla ülkemizin en çok güneş alan 3. ili durumunda olan Van’da, bu avantajdan faydalanarak öğrencilere yeni iş alanları oluşturulmasını hedefliyor. Konu ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hakan İnan, dünyadaki fosil yakıtlardan sağlanan enerjinin tükenecek olmasının insanları tükenmeyecek olan enerji kaynaklarına yönelttiğini belirterek, “Yani yenilenebilir enerji kaynaklarına. Bunlardan biri de güneş enerjisidir. Güneş enerjisinin başlıca, ev-iş yeri ısıtması, sıcak su ihtiyacının karşılanması, elektrik üretimi, termal sistemler ve güneş pillerinde; ayrıca uydularda, hesap makinelerinde, saatlerde, sokak lambalarında, trafik uygulamalarında ve haberleşmede kullanılıyor. Ülkemiz, yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin bir potansiyele sahiptir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, güneş enerjisinden elektrik üretmek için sadece 27 bölgede 38 ile izin verilmiştir. En yüksek kapasite 92 megavat (MW) ile Konya’ya verilmiş, Van’a 77, Mersin’e ise 35 megavatlık başvuru hakkı tanınmıştır. Bu oran ilimizin enerji alanında gelişmesi için önemli bir fırsattır. Zira Van ilimiz, güneş enerji sıralamasında Konya ve Antalya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor. Yıl boyu güneş alma oranında ise ikinci sırada. Van ili günde ortalama 7 saat 36 dakika güneş almaktadır” dedi.


Okul Müdürü İnan, Van’da ilk defa açılan bu alan (bölüm) ile amaçlarının lisede öğrencilere güneş enerjisi teknolojileri eğitimi vererek mesleki beceri sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, “Doğal enerji olan güneş enerjisinin toplumda kullanımını arttırmak, okul binası ve eklentilerinde, hatta bulunduğu bölgede tüketilen elektrik enerjisi giderini bu teknolojilerle karşılamayı amaçlıyoruz. Enerji konusunda resmi ve özel teşebbüsler, sivil toplum kuruluşları (STK), organize sanayi bölgesi (OSB), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Van Ticaret Borsası gibi kuruluşlarla işbirliği yapmak ve gerekli her türlü desteği almak istiyoruz. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanını, okulumuza ve dolayısıyla ilimize kazandıran ve gençlere iş olanağı sağlamaya öncülük eden Vali Yardımcısı Sinan Aslan’a, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’ye, mesleki ve teknik eğitimden sorumlu İl Şube Müdürü Mustafa Danışman’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ