VEDAŞ’ın çalışmaları yurtdışına örnek olmaya devam ediyor

Elektrik Dağıtımında Türkiye’nin En Büyük “akıllı Elektrik Şebeke Sistemine” Sahip Olan Vangölü Elektrik Dağıtım A.ş. (vedaş), Irak Enerji Bakanlığından Gelen Heyete Akıllı Şebeke Uygulamaları Hakkında Bilgi Verdi.

Van Haberleri 18.09.2019 09:44:06 0
VEDAŞ’ın çalışmaları yurtdışına örnek olmaya devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2019 09:44

Elektrik dağıtımında Türkiye’nin en büyük “Akıllı Elektrik Şebeke Sistemine” sahip olan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Irak Enerji Bakanlığından gelen heyete akıllı şebeke uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan VEDAŞ Tüketici Hizmetleri Grup Müdürü Fatih Talay, “Hizmet bölgemizde hayata geçirdiğimiz akıllı şebeke sistemimiz, yurtiçinde ve yurtdışında elektrik dağıtım profesyonelleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Daha önce de Çin’den ve farklı ülkelerin üniversitelerinden gelen heyetleri şirketimizde ağırlamıştık. Elektrik dağıtım sektörünün örnek aldığı böylesine kapsamlı bir projeyi, hizmet bölgemiz genelinde hayata geçirmekten ve teknolojiyi kapsamlı bir şekilde kullanarak tüketicilerimize hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük akıllı elektrik dağıtım şebekesinin yönetildiği VEDAŞ’ın OSOS Merkezinde (Otomatik Sayaç Okuma Merkezi) Iraklı heyete sunum yapan Talay, “Kullandığımız PLC sayaçlar sayesinde şebekemizi uzaktan rahatlıkla yönetebiliyoruz. Bu sistemi, sayaçlarda bulunan modemler aracılığıyla uzaktan haberleşme olarak özetleyebiliriz. Geliştirdiğimiz sistemin kazanımlarını, özellikle kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu yerlerdeki arıza sayı ve sürelerinde düşüş ile enerjinin verimli kullanılması olarak özetleyebiliriz. Ayrıca, kaçak elektrik kullanmayan, ancak bulunduğu bölgede aşırı kaçak elektrik kullanımı nedeniyle oluşan arızalardan mustarip olan tüketicilerimizden de çok olumlu geri dönüşler aldık. Bunun yanı sıra kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu yerlerde gerçekleştirdiğimiz büyük bütçeli yatırımlar, kaçak elektriğin şebekeye verdiği zarar nedeniyle kısa sürede kullanılamaz hale geliyordu. Geliştirdiğimiz bu sistem sayesinde yatırımlarımızın ömrü uzarken, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlamış olduk” ifadelerini kullandı.

Irak Enerji Bakanlığından gelen heyetin başkanı Fivas Ali Aksaadi de, “Ülkemizdeki akademisyenler daha önce VEDAŞ’a gelerek bazı incelemelerde bulunmuşlardı. Bizler de Bakanlık olarak gelip yerinde inceleme yapmak istedik. Oldukça faydalı ve uygulanabilir bilgiler aldık. VEDAŞ’ın geliştirdiği sistemin oldukça başarılı bulduğunu belirtmek isterim. Güzel ev sahipliği için VEDAŞ ailesine, şahsım ve heyetim adına şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ