VASKİ’den ‘minimum evde yok’ tarifesi dönemi

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (VASKİ) TARAFINDAN KORONA VİRÜS İLE MÜCADELE KAPSAMINDA BİR TAKIM YENİ ÖNLEMLER ALINDI.

Van Haberleri 3.04.2020 17:32:42 0
VASKİ’den ‘minimum evde yok’ tarifesi dönemi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2020 17:32

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında bir takım yeni önlemler alındı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile etkin mücadele kapsamında alınan önlemlerle ilgili VASKİ tarafından yeni bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, su sayaçları evin içinde bulunan abonelere ‘minimum evde yok’ tarifesi uygulanacağı belirtilirken, korona virüs nedeniyle kapalı olan iş yerlerine ise haziran ayına kadar fatura kesilmeyeceği bildirildi.

Ayrıca çalışma kapsamında sayaçları bodrum kat ve kazan dairelerinde toplu halde bulunan abonelerin, sayaç okuma işlemleri ise endeks okuma personeli tarafından sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde kesilerek, sayaçların üzerine tarife bırakılacağı belirtildi. Bu tedbirler kapsamında daha önce ocak ayında yapılan tarife zammı haziran ayına erteleyerek, halen Türkiye’deki en ucuz su tarifesine sahip olduğumuz belirtildi.

Duyuruda, ayrıca sayaç okuma personelinin sosyal mesafeyi koruma ve teması önlemek için hiçbir şekilde evlere girmeyeceği ifade edilirken, iş sağlığı tedbirlerine azami derecede özen gösterileceği de vurgulandı.

Salgın sonrası yayınlanan Cumhurbaşkanlığı ve ilgili Bakanlık genelgeleri kapsamında VASKİ, süreçte herhangi bir icra işlemi yapmazken, kent genelinde her abonenin suyunun açık kalmasını sağlıyor. Yine borcunu ödemekte zorlanan dar gelirli vatandaşlara ise uygun ödeme kolaylığı sağlanırken, minimum fatura tahakkuk edileceği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ