VASKİ’den merkez ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine ilişkin açıklama

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, "Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi"nden kaynaklı olduğu öne sürülen koku ile ilgili açıklama yaptı.

Van Haberleri 5.06.2022 17:28:39 0
VASKİ’den merkez ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine ilişkin açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2022 17:28

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, "Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi"nden kaynaklı olduğu öne sürülen koku ile ilgili açıklama yaptı.

VASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde kamuoyunda Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden kaynaklı olduğu öne sürülen koku ile ilgili artan şikayetler üzerine bu açıklama notu, kamuoyu ile paylaşılmak üzere hazırlanmıştır. Bilindiği üzere ilimiz ve Van Gölü için büyük öneme sahip Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz, 5 Haziran 2021 tarihinde ’Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle hizmete açılmıştır. Tesisimiz 1 yıldır çevre mevzuatına uygun olarak arıtma faaliyetini yerine getirerek, çalışmaya devam etmektedir. Tam kapasiteyle arıtma faaliyetini yerine getiren tesisimiz, devreye alınmasının hemen ardından yanında bulunan eski tesis devre dışı bırakılmıştır. Nisan ayı sonu itibariyle eski arıtma tesisi hurda karşılığı yıkım ihalesi yapılmıştır. Yıkım işini alan firmayla Mayıs ayı sonu itibariyle sözleşme imzalanarak tesis alanının yıkımı ve rehabilitasyonu süreçleri başlatılmıştır" denildi.

Eski tesisteki yıkım sürecinin başlamasıyla beraber yıkım esnasında tesisteki çamur kurutma yataklarında yıllardır biriken atık çamurun ortaya çıkmasının bölgede ciddi bir kokuya neden olduğu belirtilen açıklamada, "Çıkan koku sorunun giderilmesi için ilimizdeki tüm hafriyat atıkları bu alana yönlendirilerek, eski tesisin çamur kurutma yatakları kapatılmaya başlanmıştır. Yaklaşık olarak 2 haftadır devam eden dolgu ve tesfiye işlemlerinin bir iki gün içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Koku problemi kesinlikle yeni tesisle alakalı değildir. Yeni tesisimiz tam kapasiteyle kusursuz şekilde çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ