Vanspor’a transfer yasağı…

Vanspor Futbol Kulübü’nde geçtiğimiz gün, yemekleri beğenmeme ve dedikodu çıkardığı iddiasıyla kadro dışı bırakılan Yaser Yıldız’dan flaş açıklama geldi. Yaser Yıldız yaptığı açıklamada, eski dönemlerde futbol oynamış b

Van Haberleri 11.12.2020 09:47:25 0
Vanspor’a transfer yasağı…
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.12.2020 09:47

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kadro dışı bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yaser Yıldız, Vanspor’un devre arasında transfer yapabilmesi için borçları ödemesi gerektiğini öne sürerek, yemekleri beğenmeme ve dedikodu çıkardığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Yaser Yıldız yaptığı açıklamada, Vanspor’dan 229 bin TL alacağının bulunduğunu belirterek, alacağını kulüpten talep ettiği için tehdit edildiğini ve bu yüzden kadro dışı bırakıldığını ileri sürdü.

“KULÜP BAŞKANI TARAFIMA BASKI YAPMIŞ VE HUKUKİ BİR SÜREÇ BAŞLATMAM HALİNDE İSE FUTBOL HAYATIMI BİTİRECEĞİ YÖNÜNDE TEHDİTLERDE BULUNMUŞTUR”

Yaser Yıldız yapılan açıklamaların yanlış ve şahsına zarar verme amacı taşıdığını belirterek, “Hakkımda son günlerde Vanspor başkanı tarafından beni karalamak ve kariyerime zarar vermek amacıyla yaptırılan taraflı haberlere ilişkin açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur. Gerçeklerin tüm belge ve delillerle anlatılması neticesinde yapılan bu açıklamaların ne denli yanlış ve şahsıma zarar verme amacı taşıdığı net bir biçimde anlaşılacaktır. İlk önce belirtilmelidir ki, halihazırda Vanspor’dan 229.000.-TL alacaklı olmam nedeniyle ödemelerin sözleşmemiz uyarınca yapılması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonun ilgili düzenlemelerine uygun olarak noter kanalıyla ihtar çekmiş bulunmaktayım. Anılan bedeli ödememek amacıyla kulüp başkanı tarafıma baskı yapmış ve hukuki bir süreç başlatmam halinde ise futbol hayatımı bitireceği yönünde tehditlerde bulunmuştur. Söz konusu baskılara boyun eğmemem üzerine de hakkımda gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan, kendi içinde de çelişkili haberler yaptırılmaya başlanmıştır” dedi.

“VANSPOR KULÜBÜ’NÜN TRANSFER YASAĞI BULUNMAKTADIR”

Başka gerekçelerle kadro dışı bırakıldığını belirten Yıldız, “Anılan haberlerde kulüpte çıkan yemekleri beğenmediğim ve takım içinde dedikodu yapmak suretiyle takıma zarar verdiğim iddia edilmiştir. Ancak ne gariptir ki, alacaklarımın tahsili amacıyla işlemlere başlayacağımı bildirdiğim gün itibariyle de, tamamen bambaşka gerekçelerle süresiz olarak kadro dışı bırakıldığım bildirilmiştir. Bahsi geçen kadro dışı kararında ise, müsabakalarda isteksiz davranmam ve sorumsuz davranışlarda bulunmam nedeniyle takımın ligdeki performansını olumsuz etkilediğim ifade edilmiştir. Bu çelişkili ve birbirinden tamamen farklı gerekçeler bile haberleri yaptıran zatın ne derece kötü niyet ile hareket ettiğini ve gerçek amacını başarısız bir şekilde maskelemeye çalıştığını ortaya koymaktadır. Ayrıca tüm futbol kamuoyu bilmelidir ki, Vanspor başkanının iddia ettiği gibi kulübün hiçbir futbolcuya borcu olmadığı beyanı da hiçbir şekilde gerçeklik taşımamaktadır. Takımdaki birçok futbolcunun maaşları ve primleri uzun zamandır ödenmediği gibi, Türkiye Futbol Federasyonu Mali İşler biriminden de rahatlıkla teyit edilebileceği gibi, eski dönemlerde futbol oynamış birçok futbolcunun da alacakları nedeniyle Vanspor Kulübü’nün transfer yasağı bulunmaktadır. Kulübün devre arasında transfer yapabilmesi için bu borçları ödemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

“TAKIMA KATILDIĞIM GÜNDEN BERİ PERSONEL MAAŞLARINI ALAMAMAKTADIR”

Sezon başı kamp yapmadığı iddiasının asılsız olduğunu ileri süren Yıldız, “Şahsımın sezon başı kamp yapmadığı ve 4 (dört) aydır topa değmediğim iddia edilmiştir. Bu konunun da diğer iddialar gibi yanlış ve yanıltıcı olduğunu ifade etmem gerekir. Zira sezon başı kampında halihazırda takımın hocası olan Sn. Serhat Gülpınar‘ın o tarihte hocalığını yaptığı Afyon Afjetspor ile Ayonkarahisar’da 18 gün kampa katılmış durumdayım. Söz konusu iddianın ne derece gerçek dışı olduğu bizzat Vanspor’un teknik direktöründen dahi öğrenilebilir. Takıma katıldığım günden beri personel maaşlarını alamamaktadır ve takımdaki beraberliğin bozulmaması amacıyla bizzat bu arkadaşlarımıza yardım ettiğimi de söylemem gerekir. Ne yazık ki kulübümüzde duş terliği bulunmaması nedeniyle de bahsedilen eksiklikleri temin ederek kulübe bağışlamış durumdayım. Yaptığım her türlü fedakarlık ve gösterdiğim anlayışa rağmen şahsıma yapılan baskılar ve çıkartılan gerçek dışı haberler nedeniyle tüm gerçekleri açıklama zarureti doğmuştur. Yapılan tüm gerçek dışı haberler ve yapılan baskılar nedeniyle uğradığım maddi ve manevi zararlara ilişkin her türlü hukuki ve cezai işlem başlatma haklarımı saklı tuttuğumu belirtirim” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ