Vanlılar, Umut ve Davut kardeşlere umut oldu

Van'ın Özalp ilçesinde yaşayan kelebek hastası Umut ve Davut kardeşlerin daha uzun yaşamaları ve daha az acı çekmeleri için hayırseverlerin desteğiyle bir ev alındı.

Van Haberleri 16.11.2017 15:33:13 0
Vanlılar, Umut ve Davut kardeşlere umut oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.11.2017 15:33

18 Mayıs 2017 tarihinde Tutku Radyo'da 'Haydi Van Umut ve Davut Kardeşlere Umut Olalım' özel yayınıyla toplanan bağışlarla alınan evin tapusu Ferit ve Hamide çiftçine verildi. 'İyi niyetlerin hayırlı çıktıyla taçlandığı bir günü yaşadıklarını belirten Tutku Radyo Haber Müdürü M.Salih Geçken; Van'ın Özalp ilçesinde yaşayan 'Kelebek Hastası' Umut ve Davut kardeşlerin daha uzun süre yaşamaları ve daha az acı çekmeleri için ultra hijyenik bir yaşam alanına ihtiyaçları vardı. Tutku Radyo ailesi olarak daha hijyenik bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak için 'Haydi Van Umut ve Davut Kardeşlere Umut Olalım' destek kampanyası başlattık. Yaptığımız canlı yayına katılarak destek sözünde bulunanların yaptığı katkı ve dostluk grubunun kendi içinde topladığı parayı birleştirerek Umut ve Davut kardeşlerin daha iyi ortamda yaşayabilmelerini sağlayacak bir ev aldık. Hayırlı çıktının oluşmasında katkısı olan herkese minnettarım” dedi.

“Vanlıların maddi ve manevi destekleriyle bu ev alındı”
 

Vanlıların manevi destekleri ev alındığını ifade eden Geçken, “Yıllardır aynı acıyı yaşamalarına rağmen görülmeyen Umut ve Davut kardeşlerin gündeme gelmesi için yoğun mücadele veren Van’ın Özalp ilçesinde görevli Sevda Acar öğretmene, resmi hesabın açılmasından evin alınmasına kadar sürecin her noktasını yakından takip ederek her türlü zorlukları üstlenen Serap Bedirhanoğlu'na, gazeteci İshak Kara'ya ve Tutku Radyo yönetimine, Dostluk Gurubuna, Gönüllüler Grubuna, hayırsever iş adamlarımıza ve bürokratlara katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
 

Umut ve Davut kardeşlerin bir an önce eğitimlerine başlanmalı olduğunun altını çizen Geçken, “8 ve 15 yaşında olan Umut ve Davut kardeşlerin ivedi bir şekilde eğitime ihtiyaçları var. Hastalıklarından ötürü bu güne kadar okula gidemeyen Umut ve Davut kardeşler için evde eğitim gibi bir hizmeti hayata geçirmeleri için Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin beyle görüştük. Her türlü desteği sunacaklarını söylediler” şeklinde konuştu.

“Evde sağlık hizmetine ihtiyaçları var”
 

Geçken, “Ailemiz evlerine taşındıktan sonra diğer bir çalışmamızda ‘Evde Sağlık Hizmeti’ yönünde olacaktır. Bu konuyla ilgili YYÜ Rektörü Sayın Peyami Battal'la ve Sağlık İl Müdürümüzle görüşmeler yapılarak gerekli her türlü desteğin alınması için görüşmeler yapılacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ