Vanlı esnaf destek paketlerinden yararlanmak istiyor

Van’ın merkez İpekyolu ilçesindeki Kahvaltıcılar Sokağında bulunan 78 yıllık kahvehane işletmecisi Dolayı Öztürk, korona virüs sürecinde oluşturulan destek paketlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. 

Van Haberleri 8.04.2020 16:20:47 0
Vanlı esnaf destek paketlerinden yararlanmak istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.04.2020 16:20

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tüm dünyada ve Türkiye’de korona virüsü nedeniyle tedbirler sürüyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir tarafına yayılan korona virüsü Türkiye’yi de sarstı. 

Türkiye’de korona virüs pandemisinin yayılması için birçok önemli tedbir kararı alındı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 'Korona Virüs Tedbirleri' genelgesi kapsamında birçok sektörden iş yerlerinin kapatılması kararı sonucunda Van çok sayıda iş yeri kepenk kapattı. 

Kentte 24 gün önce kepenk kapatan 78 yıllık kahvehane işletmecisi Dolayı Öztürk, süre içinde kendi personelini mağdur etmemek için maaş ödediğini söyledi. Sürecin bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Öztürk, devletin sunduğu her türlü imkanlardan yararlanmak istediğini belirtti.

Özellikle devlet bankaların faizsiz kredi desteği vermesini talep eden Öztürk, esnaf odalarının da kendilerini desteklemesi gerektiğini söyledi. Öztürk, “İş yerimiz 78 yıllık ve her kesime hitap eden bir yerdi. Korona virüsü belası başımıza geldi. Biz de bu yüzden iş yerimizi 24 gündür kapattık. Tüm esnaflar gibi biz de kapalıyız. Bu süreçte bizim de bazı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıların giderilmesi için her şeyi devletten beklemiyoruz. ‘Biz bizeyiz’ diyoruz. Bu anlamada devlet bakanlarının bizi destekleyerek faizsiz krediler vermesini istiyoruz. Diğer taraftan devlet kurumlarının 3 ay boyunca bizden ödenek almamasını talep ediyoruz. Çünkü bu süreçte kendi çalışanlarımızı da mağdur etmemek için aylıklarını vermemiz gerekiyor. Açsak beraber aç, toksak beraber tok olacağız. Bu anlamadan devletin bize bazı imkanlar sunmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ