Vangölü Gazeteciler Cemiyetinden gazetecilere gösterilen davranışa kınama

VANGÖLÜ GAZETECİLER CEMİYETİ, VANSPOR-ETİMESGUT BELEDİYESPOR KARŞILAŞMASININ ARDINDAN GAZETECİLERE GÖSTERİLEN DAVRANIŞI TASVİP ETMEYİP KINADIĞINI DUYURDU.

Van Haberleri 9.03.2020 16:11:10 0
Vangölü Gazeteciler Cemiyetinden gazetecilere gösterilen davranışa kınama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.03.2020 16:11

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, Vanspor-Etimesgut Belediyespor karşılaşmasının ardından gazetecilere gösterilen davranışı tasvip etmeyip kınadığını duyurdu.

Cemiyetten yapılan açıklamada, 8 Mart 2020 tarihinde Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanan ve 1-1 sona eren Vanspor-Etimesgut Belediyespor karşılaşmasının ardından bazı gazeteciler ile Vanspor Kulüp Başkanı ve yöneticileri arasında istenmeyen olaylar yaşandığı belirtildi. Açıklamada, “Bu olaylar ışığında gazetecilik kurumunun korunması anlamında açıklama yapılması hasıl olmuştur. Bizim için kişilerden çok gazetecilik mesleği ve kentimiz için büyük anlam ifade eden Vanspor’umuzun menfaatleri önde gelir. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, ancak alınan sonuçlardan dolayı zor bir süreç yaşayan Vanspor’umuzun son maçında evinde kazanamaması, sinir kat sayılarını artırmıştır. Böylesi bir süreç devam ederken maç bitiminde bir futbolcu ve gazeteci arasında sözlü tartışma yaşanmıştır. Tartışmaya kulüp başkanının da dahil olmasıyla birlikte istenilmeyen olaylar gerçekleşmiştir. Emniyet görevlilerinin olayların büyümemesi için çaba gösterdiği olaylarda hiçte yakışık olmayan bir tavır sergilenerek üç gazeteci, kulüp başkanına yakın kişiler tarafından darp edilmiştir. Yaşanan olaylar doğrultusunda hiçbir haklı gerekçe kaba kuvvet kullanılmasını haklı kılamaz. Bu nedenle gazetecilere gösterilen davranışı tasvip etmeyip kınadığımızı ifade etmek isteriz. Kişiler arasındaki sorunların, kente mal olan bir takım üzerinden değil, kişiler arasında halledilmesi en doğru davranış olmalıydı. Bu noktada bir kez daha belirtmekte fayda var ki, Vanspor bu kentin ortak değeri ve markasıdır.

Tüm Vanlıları ortak paydada buluşturan takımımızın desteklenmesi için herkese sorumluluklar düşmektedir. Bu hususta bireyler arasındaki husumetlerin takıma, sahaya ve gazeteciliğe yansıtılmaması başta olmak üzere Vanspor’un daha iyi yerlere gelmesi noktasında herkesin kendi kurumuna/kuruluşuna düşen sorumluluğu yerine getirmesi takıma sunulacak en büyük katkı olacaktır. Bu bağlamda hiçbir futbolcu saha dışı olaylara müdahil olmamalı, yine bir gazeteci de kentinin takımına sahip çıkarken holigan davranış sergilememelidir. Aynı zamanda bir kulüp başkanı da başkanlığına yakışır bir tavır sergilemelidir. Dolayısıyla yaşanan olaylar taraflı tarafsız spor ahlakı bağlamında bizler kadar herkesi derinden üzmüştür. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ