Van’daki kamu personelleri yazlık kıyafet uygulamasına geçti

Van Valiliği tarafından alınan kararla kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personeller, 1 Mayıs 2021 tarihi itibariyle yazlık kıyafet uygulamasına geçti.

Van Haberleri 3.05.2021 10:52:57 0
Van’daki kamu personelleri yazlık kıyafet uygulamasına geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2021 10:52

Van Valiliği tarafından alınan kararla kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personeller, 1 Mayıs 2021 tarihi itibariyle yazlık kıyafet uygulamasına geçti.

Vali Mehmet Emin Bilmez imzasıyla yayımlanan kararda, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100. Maddesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan Personelin Kılık Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 11. Maddesi kapsamında, pandemi tedbirlerine de riayet etmek amacıyla 1 Mayıs 2021 Cumartesi gününden itibaren ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında (emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler) yaz kıyafeti uygulamasına geçilmesi uygun görülmüştür” denildi.

15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek yazlık kıyafet uygulaması duyurusunda, personelin giyeceği kıyafetlerle ilgili şu bilgiler verildi:

“Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. Maddesinde belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla mahallinde ceketsiz, uzun veya kısa kollu gömlek ve kravatsız olarak çalışmalarına müsaade edilmiştir. Arazide ve atölyede çalışan teknik personelin kılık- kıyafeti, ilgili daire müdürlüklerince belirlenecek ve büro çalışanları da yukarıdaki hususlara uyacaktır. Normal kıyafet düzenine, aksine bir emir olmadıkça mevsim özelliklerine göre 15 Eylül 2021 Çarşamba günü geçilecektir. Kaymakamlar, daire müdür ve amirleri personelin kılık- kıyafetini yakından takip ve kontrolde gerekli dikkati gösterecek, denetimde bulunacaklardır.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ