Van’da yerel çeşit aşılama çalışması

Van’da uzun yıllar yetiştirilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı kaybolmaya yüz tutmuş yerel meyve ve sebze çeşitlerin korunması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında aşılama yapıldı.

Van Haberleri 9.07.2021 17:19:15 0
Van’da yerel çeşit aşılama çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.07.2021 17:19

Van’da uzun yıllar yetiştirilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı kaybolmaya yüz tutmuş yerel meyve ve sebze çeşitlerin korunması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında aşılama yapıldı.

İlk defa 2017 yılında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ortaklaşa yürüttüğü “Van İlinde Kaybolmaya Yüz Tutmuş Yerel Meyve ve Sebze Çeşitlerinin Araştırılması, Korunması ve Çoğaltılması” projesi kapsamında 2021 yılı aşılama çalışmaları, teknik personellerin gözetiminde başlatıldı. Proje kapsamında 2019 yılında yaklaşık 3 bin 500 adet yerel çeşit elma, armut, erik ve kayısı aşısı yapılarak üreticilere dağıtılırken, 2020 yılında da yaklaşık 3 bin adet elma ve armut yerel çeşit aşısı yapılmıştı. Fidanların bakımları üniversite kampüsündeki serada devam ederken, isteyen vatandaşlara da mevcut ağaçlarının üstüne yerel çeşit aşılama uygulaması devam ediyor.

Yine proje kapsamında 2021 Temmuz dönemi göz aşısı uygulamaları çerçevesinde; 750 adet mellaki armut, 250 adet mellaçi armut, 500 adet bey elması, 100 adet heko elması, 500 adet cebegirmez elması, 100 adet hecic elması, 100 adet zührebegi elması, 700 adet pamuk elma, ve 700 adet aslik elması olmak üzere toplamda 3 bin 750 adet aşı yapıldı. Yapılan aşılardan elde edilecek yerel çeşit fidanların 2022 yılında vatandaşlara dağıtılacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ