Van'da 'Pembe Otobüs' kampanyası

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından kadınlara özel ‘Pembe Otobüs’ uygulamasının hayata geçilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Van Haberleri 3.01.2018 13:29:13 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2018 13:29

Van’da 54 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Beşyol Meydanı Dabbağoğlu Parkı'nda kadınlara özel ‘Pembe Otobüs’ uygulaması için imza standı açıldı. Kadınlara özel ‘Pembe Otobüs’ uygulaması için açılan stantla ilgili açıklamalarda bulunan Van SDİ Dönem Sözcüsü Haluk İnanç, ulaşımda yaşanan zorluğun ve sıkıntının ceremesini yaşlıların, çocukların ve kadınların çektiğini belirtti. İnanç, “Medeniyet tasavvurumuzun süzgecinden geçmemiş kentsel yaşam düzenlemeleri ve ideolojik eşitlikçi bakış açıları, kadınların ulaşım alanında yaşadığı zorluğa insani bir çözüm getirememektedir. Vatandaşlarımızın balık istifi misali doluşmak zorunda kaldıkları otobüs ve minibüslerde en büyük sıkıntıyı hamile, çocuklu ve yaşlı hanımlar görmektedir. Özellikle ilimizdeki büyük hastanelerin ve TOKİ konutlarının zorunlu olarak şehir merkezi dışına taşınmış olması, yaşanan zorluğu pekiştirmektedir. Ayrıca kadınların toplu taşıma araçlarında karşılaştıkları gayri ahlaki ve gayri insani muameleler soruna çözümü zorunlu kılmaktadır” dedi.
 

Talepler üzerine benzer çalışmaların Şanlıurfa, Bursa ve Malatya’da uygulamaya konulduğunu anımsatan İnanç, dünyanın birçok ülkesinde de benzer uygulamaların olduğuna dikkat çekerek, “Dünya üzerinde Mısır, Endonezya, Dubai gibi Müslüman ülkelerde, yine Güney Amerika ülkeleri olan Brezilya ve Meksika’da sadece kadınlara ait toplu ulaşım araçları hizmet vermektedir. Yine Japonya Tokyo’da 10 yılı aşkın bir zamandır kadınlar için ayrı metro seferleri sürmektedir. Van’da bulunan sivil toplum kuruluşları olarak bizler de ilimizdeki kadınların, annelerin, genç öğrenci kızlarımızın toplu ulaşım alanında yaşadığı sorunun çözümüne katkı sunmak istiyoruz. Bu konudaki ciddi taleplerin göz ardı edilmeden benzer bir çözümün getirilerek, sadece bayanların kullanabileceği toplu ulaşım seferlerinin başlatılmasını talep ediyoruz. Bu haklı talebin karşılanması konusunda adım atılması gerekmektedir” diye konuştu.
 

Başlatılan imza kampanyasının cumartesi gününe kadar devam edeceği bildirildi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ