Van’da “Mutlu ve Huzurlu Ailenin Sırları” programı düzenlendi

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ünlü yazar Canten Kaya ile “Mutlu ve Huzurlu Ailenin Sırları” konulu söyleyişi programını düzenledi.

Van Haberleri 8.03.2022 15:04:53 0
Van’da “Mutlu ve Huzurlu Ailenin Sırları” programı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 15:04

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ünlü yazar Canten Kaya ile “Mutlu ve Huzurlu Ailenin Sırları” konulu söyleyişi programını düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ünlü yazar Canten Kaya’nın anlatımıyla “Mutlu ve Huzurlu Ailenin Sırları” konulu bir söyleyişi düzenledi. Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen söyleyişi programına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Emniyet İl Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, toplumun temeli, olmazsa olmazı olan ve aileyi bir arada tutan kadını önemsediklerini belirtti. Daire Başkanı Biçek, “Her zaman görmek istediğimiz güçlü, ayakları yere sağlam basan, cevval kadınlar yetiştirmek adına hizmet politikalarımızı oluşturuyoruz” dedi.

"Evlilikte güven varsa huzur ve mutluluk var"

Daha sonra konuşan ünlü yazar Canten Kaya ise mutlu ve huzurlu bir aile için 4-S kuralına uyulması gerektiğini belirtti. Sevgi, saygı, sadakat ve sabır mutlu bir evlilikte olması gereken dört temel kural olduğunu anımsatan yazar Kaya, “4-S kuralı bizim ailemizde, yuvamızda ne kadar var? Öncelikle sevginin ifade edilmesi ve hissedilmesi kuralı var. Seviyoruz ama ne kadar yansıtıyoruz. Özellikle erkekler sever ama söyleyemez. Evlilikte saygı ise olmazsa olmazdır. Erkeğin karısına, kadının da eşine olan saygısı kalpleri birbirine bağlıyor. Diğer bir kural da sadakattir. Kadın güvenli olmak, erkek ise güvenilmek istiyor. Evlilikte güven varsa huzur ve mutluluk da var. Son kural ise sabırdır. Evliliği tek kelimeyle açıklayın dediğimiz zaman en çok gelen kelime ‘sabır’ oluyor. Sabretmeden olmaz. Bazen hatalar ve kusurlar olur ama sabır olmadan huzur ve mutluluk çok zordur” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ