Van’da koronavirüsten 6 kişi daha hayatını kaybetti

Van’da arefe günü ile Kurban Bayramı’nın 1 ve 2'nci günlerinde koronavirüsten dolayı 6 kişi hayatını kaybetti.

Van Haberleri 2.08.2020 16:21:33 0
Van’da koronavirüsten 6 kişi daha hayatını kaybetti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.08.2020 16:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Son 3 gün içinde hayatını kaybeden 6 kişi ile birlikte Van'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 23'e yükseldi.

2'NCİ VE 3'ÜNCÜ ÖLÜM NEDENLERİ; KORONAVİRÜS
Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs testi pozitif çıkan ve hayatını kaybedenlerin ölüm nedenleri ile ilgili bir düzenleme yaptı. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hayatını kaybedenlerin içinde kronik rahatsızlığı olanların kronik rahatsızlığı birinci ölüm nedeni olarak kabul ediliyor.

Kronik rahatsızlığı bulunanlardan aynı zamanda koronavirüs testinin pozitif çıkması halinde ise, koronavirüs ikinci ölüm nedeni olarak kabul ediliyor. 

Pandemi süreci başladığında, Türkiye'de de  kronik rahatsızlığı olsa da koronavirüs testi pozitif çıkan ve hayatını kaybedenlerin ölüm nedeni koronavirüs olarak istatistiklere geçiyordu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün ilan ettiğİ yeni yönergesi doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı da birinci ölüm nedeni kronik rahatsızlığı olup, ikinci veya üçüncü ölüm nedeni koronavirüs olanları pandemi ile ilgili istatistik içerisinde değerlendirmiyor.

VAN’DA SON 3 GÜNDE HAYATINI KAYBEDENLER
Van’da kronik rahatsızlığı bulunan ve koronavirüs testi pozitif çıkan 6 kişi son üç günde hayatını kaybetti. 

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı sisteminde birinci ölüm nedeni kronik rahatsızlığı olan ve koronavirüsü ikinci veya üçüncü ölüm nedeni olanlar, koronavirüs ölümleri arasında yer almıyor. Ancak koronavirüs testleri pozitif çıktığı için, defin işlemleri yine koronavirüs kurallarına uygun olarak gerçekleştiriliyor. 

30 - 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde hayatını kaybedenler; 
1-    Asibe Evregen 57 yaş, kalp yetmezliği
2-    Muhammed Yürek 25 yaş, down sendromu 
3-    Muhlis Barçin 51 yaş, kalp krizi
4-    Ferzende Oyanıker 74 yaş, koah 
5-    Nasri Elçiçek 76 yaş, koah
6-    Hacer Kaya 58 yaş, koah

YAŞLILAR VE KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNANLAR DİKKAT!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kısıtlamaların kaldırılması ile sosyal hayatta meydana gelen hareketlilik ve tedbirler konusundaki dikkatsizlik kronik rahatsızlığı bulunanları olumsuz etkiledi.

Genç nüfus ve kronik rahatsızlığı bulunmayanlarda ölümcül etkisi olmayan koronavirüs, kronik rahatsızlığı bulunanlarda istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlarda bağışıklık sisteminin çok zayıf olması, koronavirüsün bulaşması halinde kronik rahatsızlığı tetiklemesi, tedavi sürecini olumsuz etkilemesi ve hastanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle herkesin uyması gereken sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına, yaşlılar, kronik rahatsızlığı bulunanlar ile yakınları azami derecede özen göstermeli. Düğün, taziye ve toplantılar gibi kalabalık ortamlardan uzak durmalı ve zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarına binmemeli.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ