Van’da korona virüs vakaları arttı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, vaka durumunu açıklayarak, “Yüz binde 60 oranında vakamız var. Bunun da tek çaresi aşı olmak” dedi.

Van Haberleri 26.06.2021 14:30:24 0
Van’da korona virüs vakaları arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.06.2021 14:30

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, vaka durumunu açıklayarak, “Yüz binde 60 oranında vakamız var. Bunun da tek çaresi aşı olmak” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde düzenlenen bir açılış programına katılan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, korona virüs vaka durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Van’ın korona virüs salgının başladığı günden bu yana Türkiye’nin en iyi iller arasında olduğunu söyleyen Vali Bilmez, haftalık açıklanan korona virüs tablosunda ise Van’da vakaların attığına dikkat çekti. Vali Bilmez, “Şu an yüz binde 60 oranında ortalama vakamız var. Bunun da tek çaresi aşı olmak. Aşı oranımız istediğimiz düzeyde değil. Çarşıda, parklarda ve köylerde gezgin aşı ekiplerimiz var. Çevremizde aşı olmamış herkese aşı olmaları için davet edelim. Aşıda herhangi bir sınırlamamız yok. Gezgin aşı ekiplerimizde randevu zorunluluğu olmadığı için kimliği ile giden herkes aşı olabilir” dedi.

“Pandemi süresince örnek bir il olarak davranış sergiledik”

Korona virüs salgınına karşı insanların mutlaka aşı olması gerektiğini belirten Vali Bilmez, “Esnafımız çok zor bir süreçten geçti. Bir daha içeri kapanmamak, hastanelerimizi doldurmamak için aşı olmalıyız. Bu açılış sayesinde tüm halkımızı aşı olmaya davet ediyorum. Pandemi süresince örnek bir il olarak davranış sergiledik. İnşallah halkımızda bundan sonra taziye ve düğünlere azami dikkat eder. Aşımızı yapalım ve hayatımız bir an önce normale döner inşallah. Bu açılışında ilimize ve halkımıza hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ