Van’da karantina süresi dolan 248 kişi daha evlerine uğurlandı

UMMAN’DAN 14 GÜN ÖNCE TAHLİYE EDİLEN VE VAN’DAKİ YURDA YERLEŞTİRİLEN 248 VATANDAŞ DAHA KARANTİNA SÜRELERİNİN SONA ERMESİNİN ARDINDAN EVLERİNE GÖNDERİLDİ.

Van Haberleri 7.05.2020 11:38:19 0
Van’da karantina süresi dolan 248 kişi daha evlerine uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2020 11:38

Umman’dan 14 gün önce tahliye edilen ve Van’daki yurda yerleştirilen 248 vatandaş daha karantina sürelerinin sona ermesinin ardından evlerine gönderildi.

Umman’dan Van’da getirilen 248 kişi, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı İmamı Şafii ile Süleyman Şah Yurt Müdürlüğünde misafir edildi. 14 günlük gözetim süreleri tamamlan kafile otobüslerle memleketlerine gönderildi. Karantina süresi bitenler, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sağlık, Kızılay ve polis ekiplerince uğurlandı. Vatandaşlar, yurttan ayrılmadan önce sağlık kontrolünden geçirildikten sonra seyahat izin belgesini alıp otobüslere binmeden önce çanta ve valizleri dezenfekte edildi. Otobüsler sırayla gidecekleri illere doğru hareket etti.

İşlemlerini tamamlayanlar otobüslere binerken, yurtta kaldıkları 14 günde kendilerine gösterilen ilgiden dolayı başta Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Osman Uçar, Yurt Müdürü Şeref Yıldız başta olmak üzere tüm personele teşekkür etti.

YURTTA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Karantina süresi dolan ve evine gitmeye hazırlanan Muhammet Yaşar, “Bizim için güzel bir anı oldu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, devletimize, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Osman Uçar’a, bize burada emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar bir de burada doğum günü kutladık. Benim için bir sürpriz oldu. Emeği geçen herekse teşekkür ediyorum” dedi.

Van Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara memleketlerine gittiklerinde dikmeleri için birer fidan hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ