Van'da kadir gecesi coşkusu

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ‘bin aydan daha hayırlı’ olan Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti.

Van Haberleri 22.06.2017 01:41:57 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2017 01:41

Tüm İslam aleminde büyük bir coşkuyla karşılanan Kadir Gecesi nedeniyle Van’ın en büyük camilerinden olan Yukarı Nurşin Camii’ne kadın, çocuk, erkek binlerce adeta akın etti. Burada yatsı namazı ve teravih namazını kılan vatandaşlar hep birlikte dua etti. Geceyi namaz kılarak ve dua ederek geçiren vatandaşlar İslam alemi ve Müslümanlar için dua ettiklerini ifade ettiler.
 

Yusuf Sarıkaya adalı vatandaş, Kadir gecesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Buradaki coşkulu kalabalık bizleri heyecanlandırıyor. Rahmet, mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek Ramazan ayında insanların huzur, birlik, beraberlik noktasında bir gelmesi bizlere daha çok moral veriyor. Teravih namazımız kıldık. Tesbih namazı kılacağız. Geceyi ibadetle geçireceğiz. Bu büyük bir fırsat çünkü bin aydan daha hayırlı bir zaman o yüzden de günahlardan sıyrılmanın zamanı tövbe vakti inşallah sabah kadar ibadetle meşgul olacağız” dedi.
 

“Allah ülkemize barış huzur mutluluk versin”
 

Mehmet Nesim Ağırtaş da geceyi ibadetle geçireceklerini belirterek, “Herkesin kadir gecesini kutluyoruz. Allah dualarımız ve bütün Müslümanların dualarını kabul etsin ülkemize barış huzur mutluluk versin bol bereket versin ve dualarımız kabul etsin” diye konuştu.
 

Kadın ve çocukların da ağırlıkta olduğu camide çocuklar da arkadaşları için dua ettiklerini ve özellikle dünya çocukları ve Suriye’deki çocukları unutmadıklarını ifade ettiler.
 

“İpekyolu Belediyesi 2 bin kişiye kandil simidi dağıttı”
 

Öte yandan İpekyolu İlçe Belediyesi ise camide yaklaşık olarak 2 bin kişiye kandil simidi dağıttı. Türk Kızılayı da bir tarafta irmik helvası dağıtırken bir taraftan da kan bağışlarını kabul etti.
 

“Türk Kızılayı 20 bin kişiye helva dağıttı”
 

Türk Kızılayı Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ertan, kent genelinde 20 bin kişiye irmik helvası dağıtacaklarını ifade ederek, “ Her yıl geleneksel olarak yaptığımız helva dağıtımını hem çarşıda hem de bu camimizde devam ettiriyoruz” dedi.
 

Türk Kızılayı Van Kan Bağış Şubesi doktorlarından Berkan Aksel karakaş, Ramazan ayında dolayı kan bağış sayısının oldukça düştüğünü belirterek, “Burada kan bağışı alıyoruz. İnsanlarımız gündüz oruç tutuklarından dolayı bizler de bu mübarek gecede halkımızdan kan bağışı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
 

Gecenin geç vakitlerine kadar ibadet eden vatandaşlar dağıtılan hep bir ağızdan dua ettiler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ