Van’da kadın muhtar sayısı 4’e çıktı

Van’da farklı mesleklerden kadınlar, hizmet etmek için muhtar oldu. Kentteki kadın muhtar sayısı 4’e yükseldi.Van’da 31 Mart yerel seçimlerinde yüze yakın kadın, muhtar adayı başvurusunda bulunmuştu. Seçim sonunda Van’da daha önce.

Van Haberleri 9.04.2019 11:44:50 0
Van’da kadın muhtar sayısı 4’e çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2019 11:44

Van’da farklı mesleklerden kadınlar, hizmet etmek için muhtar oldu. Kentteki kadın muhtar sayısı 4’e yükseldi.

Van’da 31 Mart yerel seçimlerinde yüze yakın kadın, muhtar adayı başvurusunda bulunmuştu. Seçim sonunda Van’da daha önce 1 olan kadın muhtar sayısı 4’e çıktı. 2 dönem İpekyolu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtarlık yapan Leyla Tanrıtanır üçüncü defa muhtar seçilirken, İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi Muhtarlığına Nurten Sağlam, Edremit ilçesi Kavurma Mahallesi Muhtarlığına Melek Kına ve Edremit ilçesi Erenkent Mahallesi Muhtarlığına Öznur Bingöl Pınarbaşı seçildi. Biri ev hanımı, biri kurs hocası, diğeri esnaf olan kadınların ortak yönü ise mahallelerine hizmet etmek.

"Üçüncü dönem seçildiğim için çok mutluyum"

Üçüncü dönem muhtar seçildiği için mutlu olduğunu ifade eden Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, “Alçak gönüllülüğümüzle, tevazumuzla, başarılarımızla ve halkımıza olan sevgimizle yaptığımız hizmetlerle kazandık. Hizmetlerimize dur durak demeden devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde büyük projelerimiz var. İnşallah sağlık ve huzur içerisinde bu projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

"Beş yıldır bugünü bekliyordum"

Muhtar olmaya 5 yıl önce karar verdiğini ifade eden Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam ise “Bir önceki seçimlerde oyumu kullandıktan sonra sandıkta bir görevlinin mahallede neden tek aday var söylemi üzerine ben de muhtar olmaya karar verdim. Eve gelip bu kararımı eşimle paylaştım. O gün karar vermiştim ve 5 yıldır bugünü bekliyordum” ifadelerini kullandı.

Uzun bir süre esnaflık yaptığını dile getiren Sağlam, “Zor olsa bile bu zorluğu aşacağıma inanıyorum. Ben bir kadınım ve anneyim. Her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğime eminim. Zaten mahalle sakinlerinin sevgisi, onların desteği bana bu gücü fazlasıyla veriyor. Her şeyin en güzelini, en iyisini yapacağıma inanıyorum” diye konuştu.

"Kadınların her işin üstesinden geleceğine inanıyorum"

Edremit ilçesine bağlı Kavurma Mahallesi Muhtarı seçilen El Sanatları hocası Melek Kına da, “Mahallemizde birçok eksik vardı. Ben de bu eksiklikleri tamamlamak ve başarılı olmak için muhtar olmaya karar verdim. Zaten kurs hocalığı yapıyorum. Birçok işi bir arada yapacağıma ve kadınların da güçlü olduğuna inandığım için bu işi yapmaya karar verdim. Kendime sonsuz güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Van’da kadın muhtar sayısının artmasına sevindiğini belirten Kına, “İnşallah bu sayı yüzlere, binlere çıkar. Kadınlar zaten evde veya çalıştıkları yerde daha güçlü daha dinamikler. O yüzden bayanların her işin üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi.

"Birçok başarıya imza atacağım"

Edremit ilçesine bağlı Erenkent Mahallesi Muhtarı seçilen Öznur Bingöl Pınarbaşı da ev hanımı olduğunu ve zamanının çoğunu evde geçirdiğini belirterek, “Ev hanımıyım. Evde sıkılıyordum. Ne yapabilirim diye kendime söylenirken, muhtarlığın tam benim yapabileceğim bir iş olduğuna karar verdim ve 2019’da aday oldum ve kazandım. Kendime bu konuda sonsuz güveniyorum. Her zaman yanımda olduğu için eşime teşekkür ediyorum. Bunun yanında kuvvetli bir ekibe sahibim. Ekibim ve seçimde yanımda olan Erenkent Mahallesi sakinleri ile birlikte yol alıp, birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ