Van’da kaç abone var, yıllık doğalgaz tüketimi ne kadar?

Van’da doğalgaz abone sayısı her geçen gün artarken, yıllık olarak ortalama 130 milyon metreküp civarında doğalgaz tüketimi yapılıyor. Van’da 102 bin doğalgaz abonesi bulunuyor.

Van Haberleri 3.10.2020 20:11:50 0
Van’da kaç abone var, yıllık doğalgaz tüketimi ne kadar?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.10.2020 20:11

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, Van’da doğalgaz abone sayısının 102 bini geçtiğini ve bunların 95 bin tanesinin gaz kullandığı belirtti. Müdür Güler, Van’da yıllık ortalama 130 milyon metreküp doğalgaz tüketimi yapıldığını ifade etti.

Van’daki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, birçok mahallede kısmi çalışmalarının bulunduğunu ve bu yılki yatırımlarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Bostaniçi TOKİ sakinlerine müjde veren Güler, bir hafta içerisinde TOKİ’ye doğalgaz vereceklerini belirtti.

Doğalgaz tüketicilerine de uyarılarda bulunan Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, cihazlarının bakımlarını yaptırmaya özen göstermeleri ve özellikle baca temizlikleri ve bacaların durumunun önemli olduğunu söyledi.

Müdür Güler, özellikle ısıtmada ev yalıtımının iyi olması ve cihazların bakımları, periyodik kontrollerinin doğalgaz kullanımında ciddi tasarruf sağladığı belirtti.

“VAN’DA 102 BİN TANE ABONEMİZ VAR”
Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, bu yıl yatırımlarına Temmuz itibariyle başladıklarını belirterek, “Yatırımlarımıza halen devam etmekteyiz. Bir takım projelerimiz var. Bu projelerimizi kazasız, belasız bitirmenin telaşı içerisindeyiz. Ama malum bir takım sıkıntılarımız var. Buna da göğüs gelip talep eden vatandaşlarımıza doğalgazı götürmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda 2021 yılı yatırım programını yapmaya başlıyoruz. Şuanda Van’da 102 bin tane abonemiz var. Bunların 95 bin tanesi gaz kullanıyor. Bunlara kesintisiz ve güvenli bir şekilde doğalgaz arzını 7/24 bütün personelimizle vermeye çalışıyoruz. Şuanda birçok mahallede kısmi çalışmalarımız var. 2020 yılı yatırımlarımız bitmek üzere. 2021 yılının programı da halen netleşmediği için 2021 ile ilgili herhangi bir şey söyleyemeyiz. Bu ay sonu itibariyle de 2021 yılı yatırım programımız netleşecek” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE DOĞALGAZI KULLANMALARI İÇİN CİHAZLARININ BAKIMLARINI YAPTIRSINLAR”
Van’da yıllık 130 milyon metreküp doğalgaz kullanıldığını belirten Müdür Güler, “Van’da aşağı yukarı yıllık olarak 130 milyon metreküp civarında bir doğalgaz tüketimimiz var. Ama tabi bu tüketim mevsim şatlarına göre, havanın durumuna göre bazı yıllarda artıyor, bazı yıllarda düşüyor. Dolayısıyla bunlar değişkenlik gösteriyor. Tabi kış sezonu gelmekte, bölgemizde muhtemelen 15 gün sonra kombiler ya da merkezi sistemler ısıtma amaçlı yakılmaya başlanacak. Bununla da ilgili bizim gerek internet sitemizde gerekse diğer bilgilendirme kanallarımızdan gerekli duyuruları yapıyoruz ve yapacağız. Vatandaşlarımız emniyetli bir şekilde doğalgazı kullanmaları için lütfen cihazlarının bakımlarını yaptırmaya özen göstersinler. Özellikle baca temizlikleri ve bacaların durumu önemlidir. Aynı zamanda da doğalgazla ilgili her türlü şikâyet ve taleplerini, arıza durumunda veya şüphelendikleri durumda 7-24 hizmetlerinde olan 187 numaramızı ayırabilirler. Ekiplerimiz en kısa süre içerisinde bu taleplere cevap vereceklerdir” diye konuştu.

“VAN HALKINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Müdür Güler, “Tasarrufun en büyük etkeni yalıtım, özellikle ısıtmada eğer yalıtımımız iyiyse bu konuda ciddi anlamda tasarruflar söz konusu. Bir de cihazların bakımları, periyodik kontrolleri bunlar da önemli. Bunlara eğer dikkat edersek vatandaşlarımızın bütçelerine tasarruf anlamında ciddi bir katkısı olacaktır. İnşallah 2021 yılı ülkemiz içinde, dünya içinde daha sağlıklı, daha huzurlu bir yıl olur. Bu anlamda elimizden geleni yapacağız. Van halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ