Van’da iş yeri açılışı

VAN’DA MEHMET ARVAS TARAFINDAN YAREN DÖNER, KEBAP VE LAHMACUN SALONUNUN İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI.

Van Haberleri 23.09.2020 16:56:27 0
Van’da iş yeri açılışı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2020 16:56

Van’da Mehmet Arvas tarafından Yaren Döner, Kebap ve Lahmacun Salonunun ikinci şubesi açıldı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan iş yeri açılışına AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, ESOB Başkanı İsa Berge, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, eski müftü Nimetullah Arvas, Gürpınar ESO Başkanı Orhan Sönmez ve davetliler katıldı. Eski müftü Nimettullah Arvas’ın dua okuması eşliğinde kurdele kesimini gerçekleştiren protokol, daha sonra işletmeyi gezdi. AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, işletmenin Van’a hayırlı olması dileklerinde bulunurken Van ESOB Başkanı İsa Berge ise pandemi sürecinin yoğun yaşandığı, dünyada herkesin virüsle savaştığı ve ekonomilerin çöktüğü bir dönemde Van esnafının kendi kabuğuyla, kendi gücüyle yerel ekonomisini canlandırma adına özel bir çaba sarf ettiğini vurguladı. İnsanın gayretli olması durumunda başarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Berge, “Bundan sonraki süreçte isteğimiz yasakların olmamasıdır. Yasak olması sebebiyle işletmeler kapanmakta, yeni üreticilerimiz ve yeni istihdam oluşturacak insanlarımız da işyeri açamamaktadır. Bu anlamda sokağa çıkma kısıtlamalarının olmamasını talep ediyoruz” dedi.

Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğinin altını çizen Berge, “Esnafımız büyük sermayeler, büyük emekler döktü. Büyük yatırımlarla, büyük kredilerle işyerleri açtı. Bu esnaflarımızın sürdürebilir bir ekonomi sağlaması için kesinlikle Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerekiyor. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere valimizden, siyasetçilerimizden esnaflarımız adına ricada bulunuyoruz. Lütfen Kapıköy Sınır Kapısı’nı kontrollü olarak açalım. Yine pandemi tedbirleri alalım, yine kuralları uygulayalım. Van bir turizm şehridir. İstihdama katkı sunan, kendi ekonomisini kendi yerel ekonomi dinamikleriyle ayakta tutan bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

Van’da ikinci şubesini açmanın haklı gururunu yaşadığını belirten İşletme Sahibi Mehmet Arvas ise pandemi döneminde birçok işletmenin yasaklardan dolayı kapandığını ifade ederek, “Yasaklar çözüm değildir. En büyük sıkıntımız Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasıdır. Virüs her yerde vardır. İnsanları bir yere hapsetmekle virüsü bitiremeyiz. 14 kurala uymakla bu süreci atlatabiliriz” dedi.

İki ayrı işletmede 30 kişinin istihdamını sağladıklarını sözlerine ekleyen Arvas, “Bizler elimizi değil bedenimizi taşın altına koyduk ve ikinci şubemizi açtık. İnşallah hayırlı olur. Şu anda 30 kişinin istihdamını sağladık ama hedefimiz istihdamı daha da yukarıya çıkarmaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ