Van'da icralık konut gerginliği

Van’ın Edremit ilçesindeki bir sitede bulunan dairelerin icra kanalıyla satışa çıkarılması, site sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Van Haberleri 30.09.2018 19:35:08 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2018 19:35

Van’ın Edremit ilçesindeki bir sitede bulunan dairelerin icra kanalıyla satışa çıkarılması, site sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde yaptırılan ve yapımcı firmanın ipotek olarak bankaya gösterdiği 328 adet dairenin 1 Ekim tarihinde başlamak üzere satışa çıkarılmasına daire sahipleri isyan etti. Oturdukları sitenin önünde bir basın açıklaması yapan site sakinleri, tapu ve çevre düzenlemesi borçlarını tamamen ödemiş olmalarına rağmen dairelerinin bir banka tarafından satışa çıkarıldığını belirtti. Site sakinleri adına basın metnini okuyan Şükran Sürmeli, yapım firmasının kredi çektiğini ve sitelerinin bulunduğu arsayı ipotek gösterdiğini söyleyerek, “Binlerce insanı mağdur eden bir sorundan dolayı buradayız. 2011 yılındaki iki büyük depremden bir yıl önce site sakinlerinin önemli bir kısmı tapu ve çevre düzenlemesi parasını tamamen ödemiştir. Tapu ve çevre düzenlemesi parasıyla birlikte müteahhide katkı olması açısından 20 ile 50 bin TL fazladan para vermesine rağmen, yapımcı şirketin cezasını haksız bir şekilde daire sahiplerine kesmek istemektedirler” dedi.


Dairelerin satışa çıkarılmasıyla birlikte yaklaşık 2 bin insanın mağdur olacağını ifade eden Sürmeli, “Şu anda 2 bin kişiye yakın insan mağdur olmak üzeredir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde büyük aile facialarının yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Kentimizin aşiret yapısı da düşünüldüğünde bu kadar insanın mağduriyeti, toplumsal bir kırılmaya sebep olacaktır. 328 ailenin evinin hukuksuz bir şekilde ellerinden alınması, kabul edilir bir durum değildir. Kentimizin ve ülkemizin yetkililerinden bu toplumsal soruna acil bir şekilde çare üretmelerini talep ediyoruz. 328 aile, banka ve yapımcı şirketin usulsüzlüklerinden dolayı mağdur edilmemelidir. Bankanın daire sahipleri üzerinde herhangi bir hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ