Van'da göçmen kaçakçılarına 12 yıl 6’şar ay hapis cezası

Van Gölü’nde tekneyle göçmen kaçakçılığı yapan 2 sanığa ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis ve toplamda 100 bin TL adli para cezası verildi.

Van Haberleri 28.12.2021 11:38:20 0
Van'da göçmen kaçakçılarına 12 yıl 6’şar ay hapis cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2021 11:38

Van Gölü’nde tekneyle göçmen kaçakçılığı yapan 2 sanığa ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis ve toplamda 100 bin TL adli para cezası verildi.

Van’da 5 Temmuz 2021 günü saat 22.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarda, Tuşba ilçesi Yeşilsu-Halkalı mahalleleri sahil kesimi açıklarında tekne dolaştığı ve göçmen kaçakçılığı yapılabileceği ihbarı alınması üzerine ekipler harekete geçmişti. 6 Temmuz 2021 günü saat 00.45 sıralarında, Çarpanak Adası’na 8 deniz mili mesafede ve açıkta bir tekne tespit edilmişti. Anons ile durdurulan F.A. adına kayıtlı olduğu tespit edilen balıkçı teknesinde bot timi personelince arama yapılmış, tekne içerisinde ülkeye yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen ve kimlik belgeleri bulunmayan 90 Afganistan uyruklu mağdur göçmen tespit edilmişti. Şüpheliler Ş.A. ve yardımcısı olduğu tespit edilen Y.T. isimli şahıs, göçmenlerle beraber yakalanmıştı.

Mağdur göçmenler ifadelerinde, İran ülkesinden Türkiye’ye kaçak yollarla geldiklerini, Türkiye sınırından kendilerini yüzü maskeli şahısların araçlara bindirerek Van iline getirdiklerini ifade ederek, dağda bir gece kaldıktan sonra transit bir araç ile yakalandıkları teknenin yanına getirilerek tekneye bindirildiklerini beyan ettiler. Teknede yakalanan iki kaçakçının kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden göçmenler, sürekli telefonla görüşerek, ‘polis, asker var mı’ diye sorduklarını dile getirdiklerini belirtti.

Tüm dosya kapsamı incelendiğinde 6 Temmuz 2021 tarihinde şüpheliler Ş.A. ve Y.T.’nin sevk ve idaresinde olan Cenktur isimli tekne ile İran Devleti’nden Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yapan sadece 90 mağdur göçmenin faili meçhul suç ortakları ile birlikte planlı bir şekilde tekneye alındığına da yer verilen bilgiler doğrultusunda Van 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanıklar Y.T. ve Ş.A.’ya ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis ve toplamda 100 bin TL adli para cezası verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ