Van'da 'Gençlik Şühedanın İzinde' yürüyüşü

Van Haberleri 7.01.2018 12:18:53 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2018 12:18
Van Valiliği, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. 120 Vanlı kahraman çocuğun konu edildiği gösteri ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Van Valiliği, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıkamış şehitlerini anma yıldönümü nedeniyle bir yürüyüş düzenlendi. Soydan Kavşağı’nda başlayan yürüyüşe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, askerler ve binlerce vatandaş katıldı. Kazım Karabekir Caddesi’nden Kurtuluş Parkı’na kadar yürüyen kalabalık, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından bir konuşma yapıldı. Ardından platforma çıkan Van Valisi Murat Zorluoğlu, ‘Sarıkamış’ isimli şiiri okudu.
Şiirin ardından bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, 103. yıldönümünde Sarıkamış’ta, Allah-u Ekber Dağlarında vatan savunmasında şehit düşen ecdadı rahmetle ve minnetle andığını söyledi. Zorluoğlu, “Bu mukaddes topraklarda, Anadolu’da var olmanın, huzur içerisinde yaşamanın bedeli, tarihin her döneminde maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilmek büyük fedakârlıklar yapılarak, binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Hepiniz farkındasınız, bir süredir ülkemiz bu coğrafyadaki bin yıllık varlığı ve geleceği açısından tarihinin belki de en büyük saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.
İstikbalimiz için adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam içerisindeyiz” dedi.

“Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor”
“Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor” diyen Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“O eski pısırık Türkiye’ye alışmış olanlar; iddialı, vizyoner ve güçlü bir Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Uzun yıllar boyunca sadece birilerinin ileri garnizonu olarak görülen, yalnız kendisine verilen rolü oynayan Türkiye’nin, milli menfaatleri doğrultusunda kararlar almaya başlamasını, aldığı kararları hayata geçirme gücüne sahip olmasını kabullenmekte çok zorlanıyorlar. Ama alışacaklar, Türkiyenin gücünü kabullenecekler. Türkiye’nin mazlum ve mağdur milletler için umut olması; haksızlıklar, hukuksuzlar karşısında sesini yükseltmesi, en son Kudüs’le ilgili BM kararında olduğu gibi ‘dünya 5’ten büyüktür’ demesi, diyebilmesi bazılarının uykusunu kaçırıyor. Çünkü güçlü Türkiye demek, mazlumlara sahip çıkan Türkiye demektir. Bağımsız Türkiye demek, kendine biçilen rolü sorgusuz, sualsiz kabul etmeyen ülke demektir. Hepsinden önemlisi, böyle bir Türkiye diğer ülkelere emsal olan, onlara umut olan bir ülke demektir.”

“Halen Amerika’da yürütülen dava bunun en somut örneklerinden birisidir”
Türkiye üzerinde yürütülen kirli planlara da değinen Vali Zorluoğlu, “Ülkemizin her alandaki yükselişini engellemek, büyük ve güçlü Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak için ahlaksız, kirli planları birbiri ardına uygulamaya koyuyorlar. Bu planların içinde neler var? Sevgili gençler özellikle sizin burada daha dikkatle beni dinlemenizi istiyorum. Bu planların içinde, Türkiye’yi ekonomik olarak zora sokacak haksız, hukuksuz, temelsiz hamleler var. Halen Amerika’da yürütülen dava bunun en somut örneklerinden birisidir. Bu planların içerisinde millet iradesini tank ve topla esir alma hamlesi var, 15 Temmuz hain darbe kalkışması var. Bu planların içerisinde mezhep ve etnik temelli kışkırtmalar var. Terör örgütlerine sahip çıkma, teröristleri baş tacı etme var. Bu kanlı oyunun içinde figüran olarak FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C, eli kanlı çeteler de var. Bu senaryonun içinde hükümetimize ve devletimize karşı düzenlenen itibar suikastları da var. MİT tırları hadisesinden gezi olaylarına, yargı gücü kullanılarak yapılmak istenen yargısal darbe girişiminden 15 Temmuz alçak darbe girişimine kadar, ülkemizde son birkaç yıldır yaşananların, hiçbiri tesadüfi değildir. Bilakis planlı, programlı bir şekilde aşama aşama hayata geçirilen bu kirli planın parçalarıdır ve hedefi milletimize diz çöktürmektir. Biz, bin yıldır vatanımız olan bu coğrafyada birilerinin ihsanıyla ya da lütfüyle değil kendi gücümüzle, verdiğimiz binlerce, milyonlarca şehidin yüzü suyu hürmetine bulunuyoruz. Her bir karışı şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanan bu topraklar, bedeli canla, kanla ödenerek vatan kılınmıştır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin binlerce yıllık devlet geleneğiyle, milletinden aldığı güçle, mazlum milletlerin dualarıyla bu sıkıntıların üstesinden gelecek birikime sahip olduğunu da söyleyen Vali Zorluoğlu, “Sevgili gençler; maruz kaldığımız saldırıları unutmayın, daha güçlenerek, daha büyüyerek, daha zenginleşerek aşabiliriz. O nedenle sizler bizden daha fazla çalışmalı, daha fazla gayret göstermelisiniz. Bu duygularla, başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere vatan savunmasında şahadete yürüyen bilcümle şühedayı buradan, Van’dan tekrar rahmetle, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından 1. Dünya Savaşı’nda Van’dan Hoy cephesine cephane taşırken, çoğunluğu soğuktan donarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuğu konu alan gösteri ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı dua ve Edremit Belediyesi tarafından yapılan yemek ikramının ardından program sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ