Van’da ‘evde kal’ çağrılarına uyanlar müziğin tadını çıkardı

VAN’IN MERKEZ İPEKYOLU BELEDİYESİ KURDUĞU GEZİCİ MÜZİK GRUPLA KORONA VİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİNDE “EVDE KAL” ÇAĞRILARINA UYAN İLÇE SAKİNLERİNE TÜRKÇE VE KÜRTÇE İÇERİKLİ MÜZİKLERLE KONSER VERDİ.

Van Haberleri 15.04.2020 17:02:09 0
Van’da ‘evde kal’ çağrılarına uyanlar müziğin tadını çıkardı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.04.2020 17:02

Van’ın İpekyolu Belediyesi kurduğu gezici müzik grubuyla korona virüsle mücadele sürecinde “evde kal” çağrılarına uyan ilçe sakinlerine Türkçe ve Kürtçe içerikli müziklerle konser verdi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de korona virüsü nedeniyle tedbirler sürüyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir tarafına yayılan korona virüsü, Türkiye’de de tedbirlerin alınmasına neden oldu. Bu kapsamda İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘evde kal’ çağrılarına uyan vatandaşlar için gezici müzik grubu oluşturuldu. Mobil sahne aracıyla sokakları dolaşan grup, uyarıları dikkate alan kent sakinlerine Türkçe ve Kürtçe içerikli müzikle konser verdi.

Şarkılara alkışlarla eşlik ettiler

Sokaklardan yükselen müzik sesiyle şaşkınlık yaşayan sakinler; balkon, pencere ve çatılara çıkarak şarkılara eşlik etti. Diğer taraftan konseri cep telefonlarıyla kaydetmeye çalışan vatandaşlar, eğlenceli zaman geçirdi.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmettin Akarslan, ‘evde kal’ çağrılarına uyarak evlerinde kalan ilçe sakinlerinin keyifli zaman geçirmeleri amacıyla böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. Süreçte çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Akarslan, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zor günleri inşallah beraber atlatacağız. Evde kalacağız. Evde kaldığımız sürede de birlikte güzel vakit geçireceğiz. Şu an için bir tarih belirlemedik. Süreçte bunu her güne de yayabiliriz. Bu gelecek olan talebe bağlı ama şu an halkımız istekli” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ