Van’da çığ felaketinin yaşandığı bölgede çalışmalara ara verildi

Van-Bahçesaray karayolunda 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketlerinin andından kar yığınları altında olduğu değerlendirilen itfaiye eri için arama kurtarma çalışmalarına ara verildi

Van Haberleri 15.02.2020 18:18:03 0
Van’da çığ felaketinin yaşandığı bölgede çalışmalara ara verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2020 18:18

Van-Bahçesaray karayolunda 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketlerinin andından kar yığınları altında olduğu değerlendirilen itfaiye eri için arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Van-Bahçesaray kara yolunda 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde meydana gelen çığ felaketlerinin yaşandığı bölgeye sabah saatlerinde AFAD, UMKE, jeoloji mühendisi, meteoroloji mühendisi ve karayolları yetkililerinden oluşan 17 kişilik teknik ekibin ulaştığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan ön incelemede aynı bölgeye çığ düştüğü ve halen iki ayrı noktada da çığ tehlikesi bulunduğu belirlendi. Teknik ekip, çığ bölgesinde insan gücüyle çalışma yapılmasının mümkün olmadığını, iş makinesi marifetiyle çalışmanın yapılabileceğini belirtirken, bölgede mevcut çığ riskinin ortadan kalkması sonrası çalışmanın başlatılacağı ifade edildi. Hava koşullarının ve bölgenin elverişli olması sonrasına kadar arama ve kurtarma çalışmalarına ara verildiği açıklandı” denildi.

Çaldıran ilçesinin sınır bölgesinde 13 düzensiz göçmenin donarak hayatını kaybettiği ihbarı üzerine söz konusu hudut bölgesine sabah saat 07.30’da yola çıkan AFAD ve UMKE’den oluşan 13 kişilik arama kurtarma ekibinin bölgeye intikal ettiği de ifade edilen açıklamada; AFAD, UMKE, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ve sınır birlikleri ile birlikte koordineli bir şekilde geniş bir alanda yapılan arama-tarama faaliyetleri sonucunda herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ve gönderilen ekiplerin saat 17.00 itibariyle bölgeden ayrıldığı bildirildi.

Ayrıca, Van’da son 3 gündür yoğun bir şekilde yağan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen kar sonrası birçok mahalle yoluna çığ düştüğü, yolların güvenlik gerekçesiyle daha önce trafiğe kapatılmasının da can ve mal kaybını önlediği kaydedildi. Açıklamada, “Kar yağışı sonrası Van Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. Birçok mahalle yolu kardan temizlenip yeniden ulaşıma açılırken, bazı mahalle yollarına da çığ düştü. Gürpınar ilçesine bağlı Özlüce, Oğuldamı, Taşlıyazı, Bükeç, Dolaylı, Güzelsu ve Çatakdibi mahalleleri grup yolu ile Cepkenli Mahallesi Kızgınkaya mezrası yollarının birçok farklı bölgesine son bir hafta içerisinde çığ düştü. Çığ tehlikesi bulunan bölgelerdeki mahalle yolları daha önceden valilik kararıyla trafiğe kapatıldığı için can ve mal kaybı yaşanmazken, Van Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri olumsuz hava koşulları ve tipiye rağmen çığları temizleyip yol açma çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ