Van’da bir yılda 10 bin 153 denetim

Van Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tarafından 2019 Yılında 5 Bin 767 Adet Kayıtlı Gıda Ve Yem İşletmesine Yönelik 10 Bin 153 Denetim Gerçekleştirilirken, Toplam 48 İşletmeye İse İdari Para Cezası Uygulandı.

Van Haberleri 16.01.2020 16:30:02 0
Van’da bir yılda 10 bin 153 denetim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.01.2020 16:30

Van Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılında 5 bin 767 adet kayıtlı gıda ve yem işletmesine yönelik 10 bin 153 denetim gerçekleştirilirken, toplam 48 işletmeye ise idari para cezası uygulandı.

Van Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 yılında kentte yapılan gıda denetimleri hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Van’da gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile 13 ilçe müdürlüğünde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından hassasiyetle yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, “Gıdaların üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm aşamalarda güvenilirliğinin sağlanması ile tüketici sağlığının korunması büyük önem arz etmektedir. Çiftlikten sofraya, ham maddenin başlangıcından son mamule kadar her aşamada denetim faaliyetleri yürütülmektedir. Kontrol planları kapsamında risk esasına göre uygun sıklıkta, haber vermeden hassasiyetle denetimler gerçekleştirilirken, denetimlerde görülen eksiklikler konusunda risk durumuna göre işletmelere öncelikle süre verilmekte, gerektiği hallerde idari yaptırım uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra gerekli görülen hallerde numuneler alınmakta, alınan numuneler analiz edildikten sonra uygunsuzluk tespit edilmesi halinde yasal işlem uygulanmaktadır. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde il müdürlüğümüz ve 13 ilçe müdürlüğümüz ile birlikte 5 bin 767 adet kayıtlı gıda ve yem işletmesine yönelik 10 bin 153 denetim gerçekleştirildi. Vatandaşlarımız tarafından Alo Gıda Hattına 261 adet şikâyet başvurusu yapılırken, il müdürlüğümüzce şikâyetlere yasal süre içerisinde denetim yapılarak vatandaşlarımıza bilgi verildi. Yıl içerisinde Türk Gıda Kodeksine uygunluğunu kontrol etmek üzere toplam 642 adet numune alınarak uygunsuz olan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı. 2019 yılı içerisinde toplam 48 işletmeye idari para cezası uygulandı. Gıda güvenirliğinin sağlanması ve vatandaşlarımıza daha güvenilir gıda arzının sağlanması için müdürlüğümüz ve 13 ilçe müdürlüğümüzle birlikte denetimler 2020 yılında da etkin bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ