Van'da asılsız ihbarlar azaldı

Van İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, yapılan kampanyalar neticesinde 112 acil servise gelen asılsız çağrılarda düşüş olduğunu söyledi.

Van Haberleri 11.05.2017 10:33:56 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2017 10:33

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Yanmaz, Van’ın bir milyon 100 bin nüfusa sahip olduğunu belirterek; komuta kontrol merkezi, sağlık afet koordinasyon merkezi, UMKE Birimi ve bir helikopter ambulans olmak üzere toplamda 34 112 ekibi ile sağlık hizmeti sunduklarını söyledi. 112 hizmet ağında yaklaşık 450 personel ile Van’a acil sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Yanmaz, bu hizmeti daha da güzelleştirmek için ellerinden gelen çalışmaları ortaya koyduklarını söyledi.
 

Asılsız ihbarlarla ilgili konuşan Yanmaz, 2016 yılı içerisinde 112 acil servise aylık ortalama 230 bin civarında çağrının geldiğini belirterek, “2017 yılının ilk üç ayında, aylık ortalama çağrı sayısının 210 bin civarında olduğunu tespit ettik. Geçen yıla baktığımızda ilk üç aylık değerlendirmeler sonucu aylık 10 bin gibi ortalama çağrı sayımızda bir düşüş söz konusu. Bu gereksiz çağrıların önüne geçebilmek için toplumsal duyarlılığı artırmak, bilinçlendirmek, 112’yi gereksiz yere meşgul etmemek adına birkaç kampanyamız vardı. Bunları okullarda, her yaş gurubundan öğrencilere sağlık çalışanlarımız tarafından teker teker anlatıldı. Bu konuda dersler verilerek, konunun önemi vurgulandı. Ondan dolayı ufak da olsa bir düşme olduğunu, kampanyanın başarılı olduğunu ve devam ettirildiğinde daha da güzel sonuçların elde edileceğini biliyor, bu konuda toplumun gereken duyarlılığı ve hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ