Van'da 'Ambulans Sürüş Teknikleri' eğitimi

Van’da, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında 28 personele 4 gün süren ‘Ambulans Sürüş Teknikleri’ eğitimi verildi.

Van Haberleri 12.05.2017 14:53:53 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2017 14:53

Van İl Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından 112 acil sağlık hizmetlerinde sürücü olarak görev yapan 28 personele 4 gün süren ‘Ambulans Sürüş Teknikleri’ eğitimi verildi. Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkında gerçekleştirilen eğitim, Van İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer yönetiminde sağlandı. Van İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Paramedik Muhammet Numan Kaya, ATT Murat Köşeci, ATT Fatih Erdem ve koordinatörlüğünü ise Erciş Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan Paramedik Levent Bayram’ın yaptığı eğitimde, ayrıca Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcisi Ozan Birdal da katıldı.

 

Pratik sınav ve sonuç değerlendirme konularının ardından düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, yapılan eğitimin önemine vurgu yaparak, “Buradaki amacımız hasta ve çalışan güvenliği açısından ambulansın trafikteki seyrini daha güvenli hale getirebilmek için personelimizi bilinçlendirmek, onlara eğitim vermek, bununla birlikte hasta ve çalışan güvenliğini üst düzeyde tutmaktır. Eğitim kapsamında kursiyerlere bir gün teorik olarak araç mekaniği, araç bakımı ve temizliği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü, geçiş üstünlüğü, virajlar, solama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı, ambulans kazaları hakkında bilgi verilirken, diğer 3 günde ise uygulamalı olarak dokuma egzersizi, t-sokak, günlük bakım, paralel park, şerit değiştirme, akü takviye, panik fren, kontrollü fren, stepne değiştirme, kaçamak manevra, ileri slalom, kar zinciri konularında eğitim verildi. Ambulans sürücüleri için parkur zorlu geçti. Karşılaşabilecekleri olağan dışı durumlar için slalom, panik fren, kaçamak manevra gibi eğitimler verildi. Bu tarz olağan dışı durumlarla karşılaştığımızdaki hedefimiz, ambulanstaki hastaya ve personele zarar vermeden, trafik akışını engellemeden uygun bir şekilde hastamızı hastaneye yetiştirmek ve bunu yaparken içerideki hastaya da müdahaleyi engellememektir” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ