Van’da 75 bin aile ziyaret edilecek

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "veli Ziyaretleriyle Vatandaşların Okula İlgisini Artırmayı, Veli-öğrenci-okul İş Birliğini Geliştirmeyi, Akademik Başarıyı Artırmayı Ve Beraberinde Devlet-millet Kaynaşmasını Sağlamay?

Van Haberleri 19.11.2019 16:26:43 0
Van’da 75 bin aile ziyaret edilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2019 16:26

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, veli-okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi artırmak amacıyla 75 bin aileyi ziyaret edecek.

2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan ara tatili fırsata çevirmek isteyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşık 75 bin aileyi evlerinde ziyaret edecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, veli-öğrenci ve okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi arttırmak amacıyla böyle bir ziyaretin gerçekleştirileceğini belirterek, “Yarın yapılacak olan veli ziyaretleriyle vatandaşların okula ilgisini artırmayı, veli-öğrenci-okul işbirliğini geliştirmeyi, akademik başarıyı artırmayı ve beraberinde devlet-millet kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki bu ziyaretlerle velilerin okula ilgisinin artacağı gibi, öğrencilerde de çok güzel değişimlerin yaşanmasına vesile olacaktır” dedi.

Öğrencilerin öğretmenlerini evlerinde gördüklerinde bundan olumlu yönde etkilendiklerini dile getiren Tevke, “Öğrencilerimiz bu şekilde onlara verdiğimiz değeri daha iyi anlıyorlar. Bu ziyaretler öğrencilerin derslerine de etki ediyor. Öğrencilerde olumlu neticelere yol açacak olan ev ziyaretleri, okul-aile ilişkisini de güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Uygulamanın bir günle sınırla kalmayacağını, eğitim öğretimin her döneminde gerçekleştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Tevke, “Öğrencilerin eğitimindeki yeri ve önemi çok büyük olan velilerin, başarının devamlılığını sağlama konusunda da tamamlayıcı rolleri var. Bütün gayemiz, öğrencilerimizin mutlu ve sağlıklı eğitim öğretim hayatı geçirerek hayata emin adımlarla yürüyecekleri güzel gelecek inşa etmektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ