Van’a gelen İranlılar gönüllerince eğleniyor

Korona virüs salgını nedeniyle 24 Mart 2020'de araç ve yaya geçişlerine kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın 16 Eylül 2021'de açılmasıyla birlikte Van’a gelen İranlılar güzel vakit geçiriyor.

Van Haberleri 26.10.2021 02:01:35 0
Van’a gelen İranlılar gönüllerince eğleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.10.2021 02:01

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van'da, korona virüs tedbirleri kapsamında 24 Mart 2020'de araç ile yaya geçişlerine kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı, 16 Eylül 2021'de kısmi olarak araç ve yaya trafiğine açıldı. 72 saat içinde alınan PCR negatif test sonucu ile giriş yapabilen İranlı turistler, kafileler halinde Van’a gelmeye başladılar. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen İranlı turistler, kaldıkları otellerde de eğlenerek güzel vakit geçiriyor.
Uzun zamandan sonra Van’a geldikleri için mutlu olduklarını belirten İranlı turistler, Van’ı çok özlediklerini söylediler. İkinci kez Van’a geldiğini ifade eden İranlı Meryem Asemi, “Türkiye’yi çok seviyorum. Kapının açılmasına çok sevindim ve tez geldim. Biz burada eğleniyoruz. Bu nedenle Türk milletine çok teşekkür ediyorum” dedi.
İranlı tur organizatörü Kimya Mühendisi Sara Delilazad ise “İran ve Türkiye’nin kardeş ve Müslüman olmasından dolayı ticaret kapıları her iki tarafa da açılsın. Allah’a şükür pandemi biraz azaldı ve kapılar açılmaya başladı. Biz kapının açılmasından ve buraya gelmekten dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Pandemiden önce İranlıların Van’a sürekli gelip gittiğini dile getiren Tur Operatörü Mehdat Aminnejat da, “Pandemi oldu, herkes Van’ı özledi. Herkes ne zaman kapı açılacak diye bize soruyordu. Çok şükür kapı açıldıktan sonra İran halkı Van’a geldi. Herkes mutlu, Van esnafı da mutlu oldu, bizlerde mutlu olduk” diye konuştu.
Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Başkanı Yunus Yüksel de, 2019 yılında 1 milyon 42 bin yerli ve yabancı turistin Van’ı ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Van, turistle ekonomisi çok canlanan bir il. Özellikle bunun yüzde 80 civarında olan kısmını İranlı turistler oluşturuyor. İranlı turistlerin gelmesi sadece turizmciler değil esnaf için de çok faydalı. Çünkü sadece tatil için değil alışveriş için de geliyorlar. Van halkı turizmcisiyle, esnafıyla İranlıları bekliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ