Van Valisi Bilmez, ehliyetini kimliğe yükledi

VAN VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MEHMET EMİN BİLMEZ, SÜRÜCÜ BELGESİNİ KİMLİĞE YÜKLEME İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Van Haberleri 29.09.2020 09:13:48 0
Van Valisi Bilmez, ehliyetini kimliğe yükledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2020 09:13

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sürücü belgesini kimliğe yükleme işlemini gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz hafta pazartesi günü tanıtılan “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması Vanlı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İlk haftadan itibaren Van genelinde 2 bin vatandaş uygulamadan yararlandı.

Uygulamayla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Yeni tip sürücü belgesine sahip olan vatandaşlar, nüfus müdürlüklerinden randevu alarak bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Tuşba Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ilk olarak İl Nüfus Müdürü Mehmet Seven’den yapılan işlemler hakkında bilgi aldı. Vali Bilmez, daha sonra sürücü belgesini kimliğe yükleme işlemini gerçekleştirdi.

“Van’da 2 bin vatandaş hizmetten yararlandı”

İşlemlerinin ardından İHA muhabirine konuşan Vali Bilmez, Van’da ehliyetin kimliğe entegre edilmesi hizmetinden ilk bir hafta içinde 2 bin kişinin yararlandığını belirtti. Vali Bilmez, “Geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren İçişleri Bakanlığımızın ehliyet ve kimliğin aynı kartta birleştirme projesi hayata geçti. Biz de az önce ehliyet ve kimliğimizi birleştirdik. İlimizde de buna yoğun bir ilgi var. Şimdiye kadar da 2 bin civarında vatandaşımız ehliyet ve kimliğini aynı kartta birleştirdi. Bütün nüfus müdürlüklerimizde bu hizmet verilmektedir. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinin randevu sistemiyle çalıştığını ve bu yüzden kuyrukların oluşmadığına dikkat çeken Vali Bilmez, vatandaşların randevu saatine göre bu hizmeti aldığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ