Van Valiliğinden Korona virüs İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile korona virüs salgını tedbirleri kapsamında denetimlerle ilgili kararı açıkladı.

Van Haberleri 7.08.2020 11:17:51 0
Van Valiliğinden Korona virüs İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.08.2020 11:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’ in başkanlığında ile korona virüs salgını tedbirleri kapsamında denetimlerle ilgili kararı açıkladı.

Van valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç olmak üzere; Hastalık belirtisi gösteren kişiler ile temaslı oldukları kişilerin numuneleri evlerinde alınacaktır. İzolasyon süreçleri evlerinde izlenecektir. Tedavileri evlerinde yapılacaktır. Sağlık birimlerine ihtiyaç duyulan araç ve personel desteği verilecektir. Evde tedavisi devam eden kişiler doktor izni olmadan ikametlerinden ayrılmayacaktır.  İzolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığı Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilecek ve sıklıkla denetlenecektir.

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 10. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince, Aile hekimlerinin kendisine kayıtlı nüfus içerisindeki pozitif vakaları 1 (Bir) gün telefon ile 1 (Bir) gün yüz yüze (hafta sonu, resmi tatil dâhil) ziyaret edecek, izolasyona tabi olan kişilerin ise telefon ile takipleri yapılacak ve izlem notları HSYS (Halk Sağlığı Yönetim Sistemi) ve İlçe Sağlık Müdürlüğü/Toplum Sağlığı Merkezi ile günlük olarak paylaşılacaktır.

İlçelerimizde kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulacak; hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilerek her gün saat 16:00’da sağlık, kolluk ve uygun görülen diğer birim temsilcileriyle bir araya gelecek, alınması gerekli önlemler belirlenecek ve hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişinin temaslılarına daha hızlı ve etkili ulaşabilmek amacıyla oluşturulan Filyasyon ekiplerine kolluk birimleri ile mahallelerde muhtar, öğretmen ve imamlar gerektiğinde destek verecek ve bu kişiler bilgilendirilerek izolasyonda kalmaları sağlanacaktır.  Hastalığın erken dönemde tespiti ve izolasyon sürecinin başlatılabilmesi için vatandaşlarımızın kendilerinde ilk belirtileri hissettikleri anda sağlık kuruluşlarına başvurmaları yönünde bilgilendirilecektir. Basın açıklamalarında, konuşmalarda ve diğer iletişim platformlarındaki paylaşımlarda temizlik, maske ve mesafe vurgusu yapılacaktır.

Covid-19 denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü arttırılacaktır. Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda; Maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri/işletmeciler/organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenecek, alınan Hıfzıssıhha Kurulu kararları ilgililere tebliğ edilecek, tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarılacaklardır. Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri marifetiyle denetimler gerçekleştirilecektir.  Birinci ihlalde uyarı yapılacaktır.  İkinci ihlalde idari para cezası verilecektir. İşyeri/işletmenin vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilecek şekilde uygun hale getirilmesi için üçüncü ihlalde 1 gün; dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyetleri durdurulacaktır. Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler denetim yapacaktır. Denetimler uyarıcı, rehberlik edici ve caydırıcı bir anlayışla nezaketle yapılacaktır. Toplu taziye uygulamasının olduğu ilimizde; Taziye evlerinde, Evlerde, Açık alanlarda, Taziye yapılmayacaktır. Ayrıca bu hususa ilişkin aşağıdaki metin cami ve belediye hoparlörleri ile kolluk araçlarından günde en az 1 kez anons edilecektir.

“Kıymetli Hemşerilerimiz, Salgın tehlikesi devam etmektedir. Yapılan tespitlerde salgının taziyelerden daha fazla yayıldığı anlaşılmıştır. Taziyelerimizin salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda yapılmaması kararı alınmıştır. Cenabı Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin.” Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ