Van vaka oranıyla Türkiye birincisi, aşıda turuncu kategoride

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Türkiye’de vaka oranına göre oldukça iyi konumda olan Van’ın aşı konusunda özlenen noktaya gelmediğini söyledi.

Van Haberleri 7.10.2021 16:00:32 0
Van vaka oranıyla Türkiye birincisi, aşıda turuncu kategoride
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2021 16:00

Türkiye’de korona virüs vaka artış oranıyla en iyi şehir olan Van, ikinci doz aşı oranıyla da turuncu kategoride yer alıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında salgının başından bu yana büyük başarı gösteren Van, vaka oranıyla her zaman en iyi 5 şehir arasında yer aldı. Vakada oranlarıyla örnek il olan Van, ilk doz aşıda mavi kategoriye en geç giren şehirler arasında yer aldı.

En az vaka Van’da
Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre 100 bin kişide görülen haftalık vaka haritasında en az vakanın olduğu il 41,50 oranıyla Van oldu. Yetkililerin aldığı tedbirler doğrultusunda en düşük vaka oranını yakalayan Van’da, ikinci doz aşı konusunda da kısa sürede mavi kategoriye dönmek için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Bakan Koca, Van kedisinin mavi gözlerini işaret etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Van iline dikkat çekti. Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda Van kedisinin turkuaz mavisi gözlerini işaret ederek, “Maviyi yine araya sıkıştırdık” ifadesini kullanmıştı.

“Mutlaka aşı olalım”
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, alınan tedbirler sayesinde şu an vaka sayısı bakımında oldukça iyi bir konumda olduklarını belirtti. Ancak ikinci ve üçüncü doz aşı oranlarının yetersiz olduğunu ifade eden Vali Bilmez, “Çok az yatak ayrılmasına rağmen hastane servisinde doluluk oranı yüzde 13, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 22 civarındadır. Maalesef aşıda hâlâ özlediğimiz noktada değiliz. Vanlılardan ikinci ve üçüncü doz aşı sırası gelenlerin aşı olmasını istiyoruz. Ayrıca çocuğu lisede okuyan velilerimizin de çocuklarını aşı yaptırmasını bekliyoruz. Çünkü bir buçuk yıldır okuldan kısmen uzak olan çocuklarımızın ciddi eksiklikleri oluştu. Hem normal hem de telafi eğitimlerini vermemiz gerekiyor. Hem sağlık emekçilerine olan saygımız için hem çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için hem de zor dönemden geçen esnafımız için pandemi tedbirlerine uyalım. Diğer taraftan maske, mesafe ve hijyen konusunda titiz davranalım. Mutlaka aşı olalım ve çevremizdeki insanların aşı olmalarına teşvik edelim” dedi.

“Aşı oranında istenilen düzeyde değiliz”
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ise Van’ın Türkiye’de vaka sayısı bakımında en iyi durumda olduğunu, ancak aşılama konusunda ise yetersiz olduğunu belirterek, “Çünkü bizim ikinci dozlarda iyi bir oran yakalamamız gerekiyor. Birinci dozda yüzde 80 civarındayken, ikinci dozda yüzde 61’lerdeyiz. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. İkinci ve gelecek üçüncü dozları yapıp iyi bir orana ulaşıp ondan sonra rahat hareket edebiliriz. Şu an zamanı değil ve tedbirler konusunda gevşeme olmaması gerekiyor. Çünkü aşı oranında istenilen düzeyde değiliz. İkinci dozda yüzde 75’in üzerine çıkmamız gerekiyor. Bu vesileyle herkesin aşı olmasını ve tedbirlere uymasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ