Van TSO: “Hiçbir şey bir annenin göz yaşından kıymetli değildir”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, hiçbir şeyin bir annenin göz yaşından kıymetli olmadığını ve kınalı kuzuların yerinin ailelerinin yanı olduğunu bildirdi.

Van Haberleri 13.09.2019 14:14:25 0
Van TSO: “Hiçbir şey bir annenin göz yaşından kıymetli değildir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.09.2019 14:14

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, hiçbir şeyin bir annenin göz yaşından kıymetli olmadığını ve kınalı kuzuların yerinin ailelerinin yanı olduğunu bildirdi.

Diyarbakır’da HDP önünde eylem başlatan analarla ilgili Van TSO’dan yapılan açıklamada, “Ülkemiz, bölgemiz ve yaşamış olduğumuz coğrafyada asırlardır süre gelen birçok çatışma ve savaş süreçleri insanlarımızın karakteristik özelliğinin gelişme süreçlerinde olumsuz etkiler oluşturmuştur. Evlatlarını savaş meydanlarında kaybeden annelerimiz ağıtlar ve türküler eşliğinde acılarını dışa vurarak nesillerdir bizlere bu duyguların aktarılmasına sebep olmuşlardır. Geçmiş dönemlerde meydana gelen olumsuzluklar bir yana, yakın tarihimizde özellikle bölgemizde binlerce insanımızı kaybettiğimiz sıkıntılı süreçler yaşadık. Yine yakın coğrafyamızda başta sınır komşularımız olmak üzere yaşanan savaşlarda, annelerin feryatlarına tanık olduk, acılarını paylaştık. Evlat acısı; acıların en büyüğü, çığlıkların ve feryatların en derinidir. Yine evlat sevinci mutlulukların ve sevinçlerin en büyüğüdür. Bu noktada annelerimiz ve babalarımız toplumlarına faydalı birer birey yetiştirmek üzere evlat sahibi olurlar. Tüm çabalarını onların gelişme süreçlerine harcarlar. Hem mutlu günlerinde hem de acı günlerinde gözyaşı dökerler. Son olarak Diyarbakır ilimizde Hacire Ana’nın kaybolan evladına kavuşmak üzere başlatmış olduğu oturma eylemine çocukları kaçırılan birçok annenin katılmış olması ile birlikte yaşanan bu çığlık, kaybolan çocuklarına kavuşmaktan başka gayesi olmayan annelerin çığlığıdır. Anneler savaş meydanlarında veya dağ başlarında çocuklarının cansız bedenleri ile karşılaşmak istemiyorlar, anneler şiddetin hiçbir sorunu veya beklentiyi çözemeyeceğini iyi biliyorlar ve bugün Diyarbakır’da bunu haykırıyorlar. Siyasi, politik veya hangi maksat ve şiarla olursa olsun okul çağında eli kalem tutması gerekirken bir gencin soğuk bir çatışmanın ortasında bulunması ve elinde silahı ile kendi ülkesinin dağlarında silah çatması kabul edilemez. Ve dün yine yeniden Diyarbakır Kulp’ta yaşandığı gibi bir lokma ekmek için ormanda ağaç toplamaya giderken, yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu canlarını kaybeden, evlatlarını yetim bırakan insanlarımızın hayatını geri getiremez. Biz bu noktada muhataplara sesleniyoruz, ‘Savaş çirkindir. Savaş güzellikleri yok eder, savaş faydasızdır.’ Hiçbir şey bir annenin göz yaşından kıymetli değildir. Kınalı kuzuların yeri ailelerinin yanıdır. Hak, hukuk arayışının ülkemiz yasalarının meşru zemininde, herkese tanımış olduğu haklar çerçevesinde yapılması gerekir. Umuyoruz ki en kısa sürede annelerimizin feryadı karşılık bulur ve yine umuyoruz ki ekmeğinin peşinde her türlü zorluklara göğüs geren insanlarımız bir patlayıcının kurbanı olmaz. Bu süreçte bölgemizde bu olayların sona ermesi için, huzurun hakimiyeti, insanlarımızın maslahatı, zenginliği ve refahı için yapılacak etkinlik ve girişimlerin desteklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ