Van TSO Başkanı Takva: İş aramayın iş kurun!

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kentte ki turizm, işsizlik, korona virüs salgını nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Van Haberleri 18.06.2020 22:00:58 0
Van TSO Başkanı Takva: İş aramayın iş kurun!
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.06.2020 22:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kentte ki turizm, işsizlik, korona virüs salgını nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklamalarda bulunarak maaş verenlerin sayısının maaş alanlardan fazla olması gerektiğini belirterek iş aramayın iş kurun dedi.

YEREL YÖNETİMLER TDİ OSB PROJESİNE DESTEK VERMELİDİR
Van TSO tarafından yapılan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Takva yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Takva,  “Dünya Kahvaltı Günü Van'ı dünya markası yapacak bir etkinlik yapmak istedik ve bu kapsamda çalışmalara başladık. 20 günlük yoğun bir sürecin ardından Van, dünyada konuşuldu. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. (Sınır ticareti) Dünyanın diğer ülkelerindeki kara sınır kentleri zenginken Türkiye'de ise kara sınır kentleri tam tersi yoksuldur. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ithalatçı firmalarımızın yanındayız. Mağduriyetlerinin giderilmesi adına elimizden geleni yapacağız. Ahırların şehir dışına çıkarılması Yerel yönetimler şehir merkezinde hayvancılığa izin vermemeli. Ancak bunun içinde alternatifler üretmelidir. Bu alternatiflerden bir tanesi Van TSO imzasıyla hayata geçecek olan TDİ OSB'dir. Yerel yönetimler bu projeye destek vermelidir.” dedi.

VAN GÖLÜ TURİZM İHTİSAS BÖLGESİ OLACAK
Turizm sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Takva korona virüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için de öneride bulunarak yetkililere seslendi. Takva, “Turizm hassas ve kırılgan bir sektördür. Tabiri caizse bebek gibidir. Bu yüzden turizm kenti olacağım dediğinizde buna dikkat etmeniz gerekiyor. Buradan belediyelere çağrıda bulunuyorum. İç turizmi ön plana çıkarmak adına pandemi nedeniyle uzun süre evde kalmak zorunda kalan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza, Van'ın tarihi ve turistik mekanları gezdirilsin. Kira ödemeleri, Maliye Bakanına kira ödemeleri için şu öneride bulunduk. 3 aylık pandemi sürecinde 1 aylık kirayı kamu, 1 aylık kirayı mülk sahibi ve 1 aylık kirayı da kiracı karşılasın dedik. Bu süreçte kiracılar azda olsa rahat bir nefes alabilecekti. Ülkenin kalkınması için maaş verenlerin sayısının maaş alanlardan fazla olması gerekiyor. Bu yüzden de iş aramayın iş kurun diyoruz. E-Ticaret sitesi kuruyoruz, Eylül ayında Gurme Fuar’ı düzenleyeceğiz, Türkiye'de ikincisi olacak Sosyal Destek Merkezi kuruyoruz, Van Gölü Turizm İhtisas Bölgesi üzerine çalışıyoruz, Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ